După ce un politician local le-a promis pământuri gratuit, oamenii dintr-un sat din Argeş au început să-şi împartă terenurile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că unul dintre candidaţii la alegerile locale din acest an le-a promis că vor primi pământ gratuit, o parte din sătenii din Tigveni, Argeş, s-au grăbit să îşi aleagă parcelele de teren şi să le delimiteze cu ţăruşi.

Sătenii din Tigveni, Argeş, lămuriţi de prefect că au fost înşelaţi, captură video
Sătenii din Tigveni, Argeş, lămuriţi de prefect că au fost înşelaţi, captură video

Conform sătenilor din Tigveni, o regiune săracă din nord-vestul Argeşului, aproape de limita cu judeţul Vâlcea, unul dintre candidaţii la alegerile locale i-a informat că urmează să primească pământ în mod gratuit. Astfel că mulţi dintre ei s-au apucat deja să măsoare terenurile care le-ar fi convenit şi să le delimiteze. De aici şi până la un conflict social nu mai era decât un pas, potrivit Prefecturii Argeş.

A fost nevoie de intervenţia oamenilor legii, fiind solicitat sprijinul poliţiştilor şi al jandarmilor, iar prefectul de Argeş, Radu Perianu, s-a deplasat la faţa locului pentru a le explica oamenilor că au fost înşelaţi şi că legea nu permite ocuparea unor terenuri fără documente de proprietate.

„Un conflict social care putea degenera a fost aplanat la Tigveni. Zeci de persoane au fost înşelate cu informaţii false că în localitate se va da pământ gratuit. Când au auzit un asemenea lucru, mulţi oameni au început să îşi împartă o zonă din localitate. Chiar au împrejmuit viitoarele posibile proprietăţi, la mica înţelegere, fără criterii legale”, a transmis miercuri Prefectura Argeş.

Cel care a făcut astfel de promisiuni, spun oamenii din Tigveni, este un politician local care intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al localităţii.

Ajuns la faţa locului pentru a lămuri situaţia, prefectul de Argeş a spus că gestul de a profita de necazurile şi sărăcia unei comunităţi şi a promite terenuri gratuite nu poate fi caracterizat altfel decât „mojicie”.

„Unul dintre membrii unei familii mi-a spus că el și-a ales terenul dintre doi brazi, pentru că vrea să își așeze o casă la umbră. Și am auzit mai multe povești de acest gen.

Oamenii au fost înșelați! Le-am explicat faptul că nu există nicio hotărâre în acest sens și că legea nu le permite să își aleagă unde se vor așeza, fără să existe documente de proprietate. Am discutat cu ei și, după două ore, au înțeles cum stau, cu adevărat, lucrurile! În semn de bună-credință, au îndepărtat chiar ei țărușii folosiți ca să delimiteze așa-zisele viitoare terenuri.

Satul Momaia are nevoie de extindere, asta este cert! Locuitorii trebuie sprijiniți cum permite legea, în așa fel încât să ne asigurăm că și ei și autoritățile sunt în legalitate. Este regretabil, chiar aș numi-o mojicie, aruncarea unor informații de genul celei folosite pentru a-i induce în eroare. Și îi îndemn pe argeșeni ca întodeauna să confirme astfel de lucruri cu autoritățile competente. Și sper că nu se va mai ajunge la situații precum cea de la Tigveni, care chiar putea degenera, pentru că toți cei implicați erau cu nervii întinși la maximum, iar autoritățile locale au apelat la sprijinul Jandarmeriei și Poliției”, a transmis prefectul de Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite