Două persoane reţinute după ce au obţinut cu acte false împrumuturi de 480.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două persoane sunt cercetate pentru înşelaciune şi fals în acte FOTO: arhiva Adevărul
Cele două persoane sunt cercetate pentru înşelaciune şi fals în acte FOTO: arhiva Adevărul

Două persoane din Piteşti şi Mărăcineni vor sta în arest preventiv timp de 30 de zile după ce au obţinut zeci de împrumuturi cu acte false. Prejudiciul stabilit de către procurori este unul foarte mare.

Cele două persoane sunt cercetate pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane,  cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 şi 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 46 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi, obţinând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc din Argeş. Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate documente cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului, în urma percheziţiilor efectuate în ziua de 25 ianuarie a.c., a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de un bărbat de 55 de ani, din Piteşti, şi faţă de un bărbat de 36 de ani, din Mărăcineni.

În cursul zilei de miercuri 26 ianuarie a.c., cei în cauză au fost prezentaţi  de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, în faţa instanţei, iar Judecătoria Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Vă mai recomandăm şi:

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru înşelăciune. Escrocul, foarte talentat la imitat voci

Cunoscut avocat ieşean, cetăţean de onoare al oraşului, ridicat de mascaţi şi dus la audieri

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite