Doi hoți prinși cu un kilogram de bijuterii de aur s-au reprofilat. Acum sparg locuințe

0
Publicat:

Doi hoți de bijuterii prinși anul trecut cu un kilogram de aur dintr-o bijuterie din Argeș și au dat și o spargere la o sală de jocuri de noroc au recidivat. Indivizii au adăugat în portofoliu și furturi din locuințe, dar au avut ghinion și de data aceasta.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a indivizilor. FOTO Facebook Poliția Română
Polițiștii au probat activitatea infracțională a indivizilor. FOTO Facebook Poliția Română

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, și au reținut, săptămâna aceasta, doi bărbați, de 36 de ani, din Călinești și de 43 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iulie-septembrie 2022, indivizii ar fi sustras mai multe bunuri din locuințe și societăți comerciale, fiind create prejudicii mari.

Pentru documentarea activității infracționale, în baza autorizării de către instanța competență, în ziua de 28 septembrie 2022., polițiștii, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, jandarmilor argeșeni și al specialiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Ștefănești și Băbana. Cinci persoane au fost conduse la audieri", explică, joi, 29 septembrie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

După administrarea probatoriului, cei doi bărbați, reținuți inițial pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, vor fi prezentați, pe 29 septembrie, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe activități cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1, 2 și 3 Poliție Pitești, Postului de Poliție Băbana și Poliției Orașului Ștefănești. Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română”, mai spune IPJ Argeș.

Hoții au eșuat și anul trecut, când au furat un kilogram de bijuterii de aur

Cei doi au fost arestați preventiv și în cursul lunii octombrie 2021, într-o altă cauză, pentru furtul dintr-un magazin de bijuterii din Pitești a cantității de peste un kilogram de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 310.000 de lei, iar dintr-o sală de jocuri de noroc, a zeci de mii de lei.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2021, cei doi bărbați ar fi pătruns prin efracție în incinta unui magazin de bijuterii din Pitești, în împrejurarea în care sistemele antiefracție nu funcționau corespunzător, iar din interior ar fi sustras cantitatea de 1,1 kg de bijuterii din aur. De asemenea, din cercetări a rezultat că, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2021, cei doi ar fi pătruns prin efracție într-o sală de jocuri de noroc, de unde ar fi sustras aproximativ 20.000 de lei", explica, atunci, IPJ Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite