Cursuri gratuite de operare pe calculator şi antreprenoriat pentru persoanele defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Argeş (unul dintre judeţele unde se implementează acest proiect), lansarea proiectului a avut loc vineri
În Argeş (unul dintre judeţele unde se implementează acest proiect), lansarea proiectului a avut loc vineri

200 de persoane defavorizate primesc şansa de a se iniţia în tainele calculatorului şi ale economiei sociale, prin intermediul proiectului european "O şansă pentru fiecare".


Proiectul  “O şansă pentru fiecare",  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - INVESTEŞTE ÎN OAMENI, pledează pentru “drepturi şi oportunităţi egale pe piaţa muncii şi în societate”, după cum explică Sandu Victor, managerul de proiect.

Printr-un efort al Asociaţiei Euroclasstrainding, Asociaţiei “Florian Liviu” şi T.M.D. Lasting Service, până pe 15 octombrie anul curent, 200 de persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie a copilului sau femei în situaţii de risc din regiunile de implementare a proiectului pot urma cursuri gratuite de iniţiere operator calculator şi de antreprenoriat economie socială.

Obiectivul proiectului este ca şansele de angajare pe piaţa muncii a beneficiarilor cursurilor să crească semnificativ şi să evite, astfel, efectele nefaste ale şomajului pe termen lung. Durata cursurilor este de 7 zile, iar diploma obţinută este recunoscută de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. În plus, cursanţii beneficiază de transport, masă şi cazare gratuite şi vor primim o subvenţie de 500 de lei. Regiunile de implementare a proiectului sunt Sud Muntenia, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov, iar valoarea proiectului este de aproximativ 9,6 milioane de lei, cu finanţare nerambursabilă de 7,5 milioane de lei.

În Argeş (unul dintre judetele unde se implementează acest proiect), lansarea proiectului a avut loc vineri, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Euroclasstrainding, Asociaţia “Florian Liviu” şi T.M.D. Lasting Service.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite