Cum se prepară infuzia combinată de cimbru. 10 probleme de sănătate pe care licoarea le poate ameliora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţie periferică deficitară poate fi ameliorată cu tinctura combinată de cimbru. Foto: shutterstock
Circulaţie periferică deficitară poate fi ameliorată cu tinctura combinată de cimbru. Foto: shutterstock

Există studii care demonstrează că remediile naturiste din cimbru distrug bacteriile atacându-le membrana celulară şi că, mai mult, unele dintre ele potenţează activitatea unor antibiotice.

În multe cazuri de infecţii bacteriene, o corelare a tratamentului alopat cu cel natural pe bază de cimbru, efectuată însă doar la indicaţia medicului, poate preveni o rezistenţă a bacteriilor la tratament sau o recidivă a infecţiei.

„S-a demonstrat, spre eemplu, că bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la uleiul de cimbru, aşa cum o fac în cazul antibioticelor de sinteză, deoarece acest ulei are componente atât de multe şi de variate, încât face imposibilă o adaptare a microorganismelor”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Pe lână ceaurile clasice şi renumita tinctură de cimbru, fitoterapeuţii recomandă şi infuzia combinată obţinută din această plantă.

„Se pun trei-patru linguri de cimbru mărunţit la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ un litru de infuzie combinată de cimbru”,mai spune Elena Badea.

Specialistul o recomandă pentru :

Laringita, faringită, amigdalită – se face gargară cu infuzie combinată de cimbru, măcar de două ori pe zi, fiecare aplicaţie durand minimum cinci minute. 

"Tratamentul durează 5-7 zile, în cazul formei acute a acestor afecţiuni, şi 12-21 de zile pentru formă cronică", spune Elena Badea.

Candidoza bucală, digestivă, respiratorie – într-o jumătate de cană de infuzie combinată de cimbru se pun două picături de ulei volatil de cimbru şi se consumă acest amestec la 2 ore după masă. 

"Se iau 2-3 astfel de doze pe zi, în cure de 12-21 de zile, urmate de 14 zile de pauză, după care se poate relua", explică specialistul.

Circulaţie periferică deficitară – se fac băi fierbinţi cu infuzie combinată de cimbru (5 litri la o cadă cu apă).

Micoză vaginală, candidoza vaginală, leucoree, infecţii bacterine genitale – se fac spălături vaginale cu infuzie combinată de cimbru până la vindecare.

Cereţi întotdeauna sfatul unui medic înainte de apela la un remediu pe bază de plante!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite