Cum se prepară deliciosul chec cu lămâie. Lista ingredientelor esenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Checul este foarte uşor de preparat FOTO: Cristian Ruşanu
Checul este foarte uşor de preparat FOTO: Cristian Ruşanu

Un desert absolut delicios şi potrivit pentru zilele de vară, checul cu lămâie este şi uşor de preparat. Un expert în gastronomie din Piteşti ne-a explicat paşii necesari pentru realizarea acestui desert special.

Cristian Ruşanu este chef la bistro Dell Arte din Piteşti şi un pasionat de artă culinară şi de deserturi originale. Iată mai întâi de ce ingrediente aveţi nevoie: 3 ouă, 150 grame zahăr, suc şi coaja de la o lămâie, 90 grame frişcă neîndulcită, un praf de sare, 170 grame făină, 8 grame praf de copt, 60 grame unt. Pentru sirop vă sunt necesare: 175 ml apă, 80 grame zahăr şi 45 ml suc de lămâie.

Cum facem deliciosul desert? Simplu, după cum precizează şi chef Cristian Ruşanu: „Amestecăm cu telul ouăle, zahărul, coaja şi sucul de lămâie. Adăugăm frişca, apoi făina şi untul topit, amestecând cu telul. La final turnăm peste compoziţie untul topit şi la cuptor cu el. Compoziţia se ţine la 175°C, aproximativ 40 de minnute. Când iese turnăm siropul. Bon App!”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite