Care sunt beneficiile terapiei prin călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care călătoresc des sunt mai sănătoşi şi fericiţi. Iar această concluzie este reliefată de zeci de studii făcute în ultimele trei decenii pe mii de persoane. Vă prezentăm în materialul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei prin călătorii.

După cum precizează psihologul Raluca Marinescu, ”beneficiile călătoriilor sunt multiple şi ţin de sănătatea fizică, precum şi de cea psihică. Excursiile, fie că e vorba de o ieşire pentru un week-end sau un sejur de o săptămână, sunt foarte eficiente pentru că ţin corpul într-un anumit ritm şi înseamnă, totodată, multă mişicare. În acelaşi timp, călătoriile sunt nişte antidepresive puternice. Se poate vorbi, în mod cert, despre o terapie prin călătorii, sunt numeroase studii făcute de specialişti din Marea Britanie, Germania şi S.U.A. ce dovedesc acest lucru”.

Unul dintre beneficiile majore ale terapiei prin călătorii este acela că menţine inima sănătoasă. Pentru că o călătorie înseamnă în mod cert şi exerciţiu fizic intens pentru mai multe zile, indiferent că e vorba de kilometri parcurşi pe jos într-un oraş de peste hotare, înotat în mare sau urcat pe munţi. ”Conform unui studiu realizat de cercetători din America între 1990 şi 2000, cei care pleacă în vacanţe şi călătorii doar o dată la cinci ani sau chiar mai rar prezintă un risc mai mare de a face boli cardiovasculare comparativ cu cei care călătoresc de cel puţin două-trei ori în fiecare an”, precizează Raluca Marinescu.

În plus, călătoriile ajută şi la stimularea şi îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.

Un alt beneficiu al terapiei prin călătorii este legat de dezvoltarea creativităţii. ”O excursie într-un loc vă va da o doză semnificativă de creativitate şi inspiraţie ce vă poate ajuta să fiţi mai bun în activităţile pe care le faceţi. Vizitarea unor locuri noi şi faptul că intraţi în contact cu oameni noi vor contribui la creşterea energiei creatoare”, adaugă Raluca Marinescu.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite