Angajaţii Ambasadei Republicii Moldova, acuzaţi că răspund în rusă la întrebări puse în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Jean Dumitraşcu acuză că la telefonul ambasadei i s-a răspuns în rusă, deşi el a vorbit în română FOTO: arhiva personală
Scriitorul Jean Dumitraşcu acuză că la telefonul ambasadei i s-a răspuns în rusă, deşi el a vorbit în română FOTO: arhiva personală

Fost director (timp de 14 ani) şi fondator al Filarmonicii Piteşti, scriitorul Jean Dumitraşcu s-a confruntat cu o problemă revoltătoare luni, 30 august. A sunat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti pentru a face o invitaţie, numai că la întrebarea pusă în română i s-a răspuns în rusă.

Revoltat, Jean Dumitraşcu a trimis şi un mesaj pe pagina de Facebook a preşedintei Maia Sandu, mesaj în care critică atitudinea angajaţilor Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti. „Excelenţa Voastră, ştiţi că angajaţi ai Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti mi-au răspuns azi (n.red. – luni 30 august) la o întrebare, în limba rusă?”, a fost mesajul postat de către Jean Dumitraşcu pe pagina de Facebook a preşedintei Maia Sandu.

„Am sunat luni 30 august la Ambasada Republicii Moldova pentru a îl invita pe însărcinatul cu afaceri ad interim la un eveniment cultural ce va avea loc în toamnă la Piteşti. Numai că, deşi eu am vorbit în română, angajatul de la ambasadă mi-a răspuns în rusă. Şi cum eu nu ştiu limba rusă, dialogul s-a întrerupt. Nu mi se pare normal”, spune Jean Dumitraşcu. 

Ce spun reprezentanţii Ambasadei

Am cerut un punct de vedere la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti legat de acest incident. "Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova este închisă în perioada 27-31 august, fapt afişat şi pe site, aşa că nu avea cine să răspundă la telefon. Iar ambasada nu are robot telefonic. Nu înţeleg ce s-a întâmplat. Poate a sunat din greşeală la Ambasada Rusiei", a declarat pentru "Adevărul" Emil Jacotă, însărcinat cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

Scriitor şi publicist, Jean Dumitraşcu este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2006. În primăvara anului 2007 a înfiinţat Filarmonica din Piteşti, făcând în scurt timp din aceasta instituţia de cultură cu cel mai mare succes şi cei mai mulţi spectatori din judeţul Argeş. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum a recuperat fiul lui Tudor Arghezi o vioară a lui George Enescu rătăcită în dulapul unui schit din Piteşti

Inedit. Filarmonica Piteşti invită fanii de pe Facebook să aleagă numele sălii de concerte

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite