Amenzi de 9.000 de lei, aplicate la câteva zile după un chef ţinut într-o comună cu peste patru cazuri la mia de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: Facebook Poliţia Română
Sursă foto: Facebook Poliţia Română

Relaxarea a început ceva mai devreme pentru unii argeşeni. Poliţiştii împart sancţiuni pe bandă rulantă. Miercuri, trei persoane trimise în carantină au fost găsite la plimbare, iar participanţii la o petrecere au adunat amenzi de 9.000 de lei. Deocamdată, căci n-au fost încă identificaţi toţi.

Aproape 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Poliţiştii argeşeni au verificat, în cursul zilei de miercuri, în total, 1.685 de persoane şi 134 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate 127 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

"Au fost organizate 29 de acţiuni punctuale (din care 26 de acţiuni independente ale poliţiştilor, două acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun", precizează IPJ Argeş.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.500 de lei, astfel: 104 sancţiuni, în valoare totală de 18.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 23 de sancţiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie; trei sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei, iar 15 sancţiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, au fost aplicate unor persoane fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente private.

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat miercuri, pe raza localităţii Bălileşti, un tânăr de 22 de ani, din Berevoeşti, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată.

"Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş", mai precizează IPJ Argeş.

   

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat un bărbat de 30 de ani, din Recea, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată.

Bărbatul a fot amendat cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

   

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat  miercuri un bărbat de 27 de ani, din Recea, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată şi care a primit aceeaşi sancţiune.

   

Chef de Paşte într-una dintre comunele din Argeş campioane la infectări

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au fost sesizaţi, în noaptea duminică, cu privire la un eveniment privat, care se desfăşura la o locuinţă de pe raza localităţii Morăreşti, localitate cu o incidenţă de peste 4 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

"La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliţie, însă evenimentul privat nu se mai afla în desfăşurare.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat organizatorul petrecerii, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19", mai precizează IPJ Argeş.

Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment şi luarea măsurilor legale care se impun.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite