A dus la poliție banii găsiți pe stradă. Exemplu de cinste din partea unui argeșean
0Un argeșean a găsit 500 de lei și a cerut ajutorul Poliției ca să-l găsească pe păgubaș. Oamenii legii l-au dat ca exemplu pentru gestul său moral și îl caută pe cel care a pierdut banii.

S-a întâmplat joi, 8 septembrie, în jurul orei 11.20. Polițiștii din Ștefănești au fost sesizați de către un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate, despre faptul că a găsit o sumă de bani, pe stradă.
I-a predat polițiștilor pentru a face verificările care se impun în vederea găsirii păgubașului.
Păgubașul, căutat de Poliție
Locul unde a fost găsită suma de bani este pe strada Izvorani, în zona podului. Suma de bani este de aproximativ 500 de lei (polițiștii nu fac cunoscute suma exacta sau tipul bancnotelor, tocmai pentru a ajuta la corecta identificare a persoanei care i-a pierdut).
„Având în vedere că până în prezent, polițiștii nu au identificat persoana care a pierdut suma în cauză, transmitem rugămintea de a face cunoscută această întâmplare, astfel încât persoana care a pierdut suma de bani să contacteze Poliția Orașului Ștefănești (la telefon 0248 265 185, sau direct, la sediul de pe str. Coasta Câmpului nr. 54A), urmând ca după confirmare să îi fie restituită suma de bani”, transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.
Polițiștii l-au felicitat pe bărbatul care a făcut un gest moral și spun că merită dat ca exemplu.
„Vă puteți gândi la orice, ideea e să luați decizia potrivită.”
Poliția Română amintește periodic ce trebuie să facă o persoană cu un bun găsit.
„Ce facem noi, ca cetățeni cinstiți, când găsim pe stradă un portofel? Nu ne bucurăm, ba chiar trebuie să luăm situația în serios. Are legătură cu spiritul civic, dar, pe lângă asta, ce vă invităm noi să faceți e simplu: puneți-vă puțin în locul celui care l-a pierdut… și astfel va fi ușor să decideți: predați-l la cea mai apropiată secție de poliție!”, este recomandarea oamenilor legii.
Același lucru trebuie făcut și în cazul altui bun găsit (telefon, bagaj, haină, act, etc).
Legea prevede chiar și un termen de predare a bunurilor: 10 zile.
„În acest timp, vă puteți gândi la orice, ideea e să luați decizia potrivită. Altfel, puteți fi cercetați pentru ,însușirea bunului găsit, infracțiune prevăzută de Codul Penal. Vă rugăm, nu sunați la 22.22.22…” explica, online, într-o postare mai veche, Poliția Română, parafrazând o replică celebră din seria de filme „Brigada Diverse”.