Vulpe prinsă în laț, rănită şi spânzurată de un stâlp, la intrarea într-o comună din Neamț. A fost deschisă o anchetă

0
Publicat:

O vulpe prinsă într-un laţ a fost rănită şi apoi ucisă cu sadism, prin spânzurare, într-o localitate din judeţul Neamţ. A fost deschisă o anchetă penală de către poliţişti, pentru identificarea autorului.

Vulpe spânzurată de un stâlp la intrarea într-o localitate din Neamț FOTO Shutterstock
Vulpe spânzurată de un stâlp la intrarea într-o localitate din Neamț FOTO Shutterstock

Vulpea a fost descoperită spre finalul săptămânii trecute, atârnând într-o sfoară legată de un stâlp al reţelei de distribuţie a energiei electrice, în satul Dumbrava Deal, comuna Săvineşti. Cea care a văzut sălbăticiunea ucisă cu sadism a fost o femeie din Piatra Neamţ, care a sesizat autorităţile.

Ea a postat imagini şi pe o reţea de socializare, la locul respectiv sosind ngajați ai Biroului pentru Protecţia Animalelor. Pe cadavrul vulpii au fost identificate mai multe leziuni, având legată de un picior o bucată de sârmă, lucru care indică faptul că a fost prinsă într-un într-un laţ.

„Nu știu cine și ce avrut să demonstreze cu asta”

„Oricât încerc să-mi văd doar de problemele mele, nu pot sta deoparte când întâlnesc astfel de imagini. Nu ştiu cine şi ce a vrut să demonstreze atârnând biata vulpe pe stâlp, la intrarea în localitate, în văzul tuturor. Probabil s-a gândit să facă «educaţie copiilor?» Sau asta o fi specific localităţii respective?“.

Aceste rânduri sunt postate pe contul Adrianei H. Cadavrul sălbăticiunii a fost preluat şi transportat la un cabinet specializat, pentru necropsie. Acum, se fac cercetări pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

Tot în Neamţ, în această lună, la Bodeşti, o căţeluşă a fost omorâtă cu toporul de către stăpân, motivul şocantului gest fiind acela că animalul mânca păsările din ogradă. Autorul a fost identificat, fiind vorba despre un localnic de 47 de ani, din satul Oşlobeni.

Conform art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004, modificată prin Legea nr. 138/2022, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani: uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite