UPDATE A doua zi de proteste la Piatra Neamţ. Tinerii îşi strigă revolta anti-sistem în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 100 de persoane au protestat împotriva sistemului FOTO: Florin Jbanca
Circa 100 de persoane au protestat împotriva sistemului FOTO: Florin Jbanca

Joi seară, o nouă rundă de proteste la Piatra Neamţ. Chiar dacă mobilizarea nu mai este atât de mare, tinerii şi-au dat din nou întâlnire în centrul oraşului de la ora 19.00.

UPDATE (ora 19,30): 100 de protestatari la Turnul lui Ştefan

Circa 100 de persoane s-au adunat joi, 5 noiembrie 2015, la Turnul lui Ştefan din Piatra Neamţ.

Atmosfera este foarte liniştita, semănând mai degrabă cu o plimbare. Manifestanţii au doar câteva pancarte mici, iar sloganurile obişnuite au fost strigate destul de sporadic.

----------------------------

Reţeaua de socializare Facebook este din nou mijlocul de mobilizare pentru a doua zi de proteste în Piatra Neamţ. Tinerii lansează chemarea de a ieşi din nou în centrul oraşului, pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de clasa politică. 

„Da, vreau să-i dau jos pe toţi şi să pun sus viitorul copilului meu!“, este răspunsul Danielei Smeu neîncrederii arătate de unul din participanţii la protestul de miercuri seară.   

Primul protest organizat la Piatra Neamţ prin intermediul reţelelor de socializare a avut loc miercuri seară şi a durat două ore şi jumătate. 

Circa 500 de persoane au participat miercuri în centrul oraşului la un marş  pe traseul Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie şi s-au oprit pe platoul Curţii Domneşti, lângă Turnul lui Ştefan cel Mare. Protestatarii, în majoritate tineri, au scandat lozinci împotriva corupţiei şi a actualei clase politice. O parte dintre ei au aprins candele în memoria victimelor de la Clubul Colectiv. 

În urma protestului de miercuri au apărut şi reacţii de dezaprobare faţă de manifestarea la miting a unor persoane care au deţinut funcţii în administraţia locală sau au activat în zona politică.

Pe aceeşi temă:

Peste 500 de nemţeni îşi exprimă revolta în faţa Teatrului Tineretului: "Cine e de vină pentru moartea lui Rugină?"

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite