TIR cu cherestea, confiscat în Neamţ. Valoarea capturii este de 70.000 de euro

0
Publicat:

Un afacerist a riscat, dar a fost prins în Neamţ de către poliţişti. Anchetatorii au decis întocmirea unui dosar penal, a fost confiscat un TIR de 70.000 de euro, la fel petrecându-se şi cu marfa.

Transporturi ilegale sunt descoperite destul de des FOTO Poliția Neamț
Transporturi ilegale sunt descoperite destul de des FOTO Poliția Neamț

Pe data de 23 aprilie 2023, în jurul orei 15.00, cadrele Secţiei Rurale Bicaz (Neamț) au oprit, pe Drumul Naţional 17B, în comuna Poiana Teiului, un TIR la volanul căruia se afla un bărbat de 53 de ani, din Suceava, care transporta cantitatea de 46,38 metri cubi de cherestea.

Oamenii legii au constatat nereguli în documentele ce însoţeau transportul de material lemnos, fiind suspiciuni şi în ceea ce priveşte cantitatea aflată în autovehicul. Apoi, cercetările organelor silvice şi a poliţiştilor de la Biroul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol Neamţ au stabilit că volumul era de 51,36 metri cubi.

„A fost întocmit dosar pentru transportul cu orice mijloc a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoţite de documente specifice. Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea a 51,36 metri cubi de cherestea, precum şi a ansamblului de vehicule, în valoare de 70.000 de euro“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Ultima captură asemănătoare a fost făcută de poliţişti pe 11 aprilie 2023. La Vânători Neamţ, a fost tras pe dreapta un camion, condus de un harghitean care transporta cherestea. Erau acte pentru de 34,88 metri cubi, dar cantitatea reală era de 53,55 m.c. TIR-ul de 50.000 de euro a fost confiscat, la fel şi cheresteaua.

Anul trecut, în urma controalelor efectuate au fost depistate mari deficienţe la firmele cu obiect de activitate în domeniul lemnului şi în ceea ce priveşte legalităţii transporturilor, dar în culpă au fost şi persoane fizice. În 2022 au fost constatate 340 de infracţiuni la regimul silvic, fiind aplicate 548 de contravenţii, în valoare de 885.500 de lei.

„S-a dispus confiscarea cantităţii de 1.825 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 718.160 de lei şi indisponibilizarea a 14 autoutilitare destinate transportului de material lemnos, şase atelaje hipo, precum şi altor bunuri folosite la comiterea de infracţiuni sau contravenţii“, se arata în bilanţul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite