Preşedinta unei organizaţii PSD a fost numită inspector general şcolar. Cine este „Flory“ Moisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Moisă este şi consilier local FOTO Facebook
Florentina Moisă este şi consilier local FOTO Facebook

La conducerea unui inspectorat şcolar judeţean a fost numită o preşedintă de organizaţie municipală PSD, ea luând locul unui membru liberal.

La nivel central şi în teritoriu, coaliţia de guvernare îşi impune membrii în diverse posturi, conform înţelegerilor dintre formaţiunile componente. O astfel de situaţie s-a petrecut în Neamţ, miercuri, când în funcţia de inspector general şcolar al judeţului a fost instalată Florentina Moise, numită de cunoscuţi „Flory“. 

Ea este preşedinta organizatiei PSD Piatra Neamţ, fiind o apropiată a şefului Consiliului Judeţean, Ionel Arsene. Deţine şi altă „dregătorie“, fiind membru în Consiliul Local al municipiului străjuit de culmea Pietricica. L-a înlocuit în fruntea inspectoratului şcolar pe profesorul Mihai Obreja, de la PNL, care iese la pensie şi el fiind consilier local. 

Florentina Moisă, întrebată fiind de presa nemţeană dacă funcţia de coordonare a sistemului de educaţie din judeţ

reprezintă o încununare a carierei profesionale sau a celei politice, a afirmat că este vorba, în primul rând, de o onoare şi o responsabilitate, dar ar fi preferat să fie obţinută prin concurs.

„Este un moment de cotitură în cariera mea. Sunt onorată să preiau funcţia de inspector şcolar general şi mulţumesc celor care au avut încredere în mine. Vorbim despre un domeniu care îmi este cunoscut. Funcţia aceasta, ca oricare alta, este trecătoare. Am acceptat-o tocmai pentru a aduce rezultate în domeniu, în Neamţ“, a declarat, pentru publicaţia Monitorul de Neamţ, noua inspectoare. 

Florentina Moisă a fost, timp de 8 ani, directorul Casei Corpului Didactic, funcţie echivalentă cu aceea de inspector şcolar general adjunct. A absolvit Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamţ, profil învăţători şi Facultatea de Psihologie din Bucureşti. A mai susţinut că nu a venit la Inspectoratul Şcolar Neamţ pentru a schimba oameni, ci lucruri. 

„Îi doresc succes în noua funcţie! Nu este uşor ceea ce are de făcut. Învăţământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate şi implicare şi orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu. Investiţia în copii este esenţială şi de aceea trebuie o foarte mare atenţie la stabilirea unor programe şi strategii care vizează educaţia“, a declarat, la investire, Adrian Niţă, prefectul de Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

După doi ani de pandemie, liber la petreceri cu bani publici. Sumele consistente alocate pentru Zilele Piatra Neamţ

Cum era de Paşti într-un sat aflat acum pe fundul unui lac. „Tinerii la joc, gospodarii la cârciumă, bătrânii gândind la tinereţe“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite