Piatra Neamţ: Traficanţi de persoane arestaţi în parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţii au fost opriţi într-o parcare de lângă Autogara Piatra Neamţ
Traficanţii au fost opriţi într-o parcare de lângă Autogara Piatra Neamţ

Doi bărbaţi din Bacău au fost prinşi în parcarea unui supermarket din Piatra Neamţ, în timp ce transportau cinci nemţeni pe care urmau să îi exploateze pe piaţa neagră a muncii în Italia, miercuri, 6 octombrie.

Ioan Bucur (55 de ani) şi Vasile Turturică (38 de ani) erau în atenţia poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău de mai multă vreme, iar miercuri dimineaţa a fost organizată prinderea lor în flagrant delict.

„Din investigaţiile efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, în perioada 2009-2010, suspecţii au racolat mai multe persoane din mediul rural, cu situaţii materiale precare, pe care le-au transportat în Italia. Persoanelor li se promiteau locuri de muncă sigure şi plătite cu sume cuprinse între 500 şi 700 de euro pe lună, plus cazare. Victimele erau deposedate de documentele de identitate şi obligate să lucreze în condiţii inumane, până la achitarea unor datorii pe care cei doi le impuneau", a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Poliţiştii băcăuani au venit la Piatra Neamţ cu două dube pline cu „mascaţi" de la Intervenţie Rapidă, astfel că acţiunea din parcarea aflată în zona autogării a fost văzută de toţi cei aflaţi în zonă. După imobilizarea traficanţilor, cercetările au continuat la domiciliile acestora. „Poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi, fiind ridicate o serie de documente şi înscrisuri", a adăugat Narcisa Butnaru.

Tribunalul Bacău a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de trafic de persoane, joi, 7 octombrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite