O femeie a găsit 16.800 de euro lângă o clinică din Piatra-Neamț. Cine este bărbatul care i-a pierdut

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 34 ani a găsit un plic cu 16.800 euro în parcarea unei clinici medicale din Piatra-Neamţ. Nu s-a gândit nicio clipă să-i păstreze şi i-a dus la Poliție în speranța că oamenii legii îl vor găsi pe păgubaș.

Banii erau destinați plății unor salarii. FOTO Shutterstock
Banii erau destinați plății unor salarii. FOTO Shutterstock

Guzu Baghiu Andreea s-a prezentat joi la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea cei 16.800 de euro.

„Ea le-a povestit poliţiştilor că a găsit plicul cu bani în parcarea unei clinici medicale private din Piatra-Neamţ, realizând imediat că cel mai corect este să îl înmâneze autorităţilor. Gestul ei a fost cu atât mai remarcabil cu cât această sumă de bani ar fi putut fi o tentaţie pentru mulţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu, scrire mesagerulneamt.ro.

Poliţiştii au reuşit să îl identifice cel care a pierdut banii, un bărbat în vârstă de 84 ani, din Piatra-Neamţ, care a spus că suma era destinată plăţii salariilor angajaţilor.

„Spiritul civil și gestul altruist al Andreei servește drept exemplu pentru întreaga comunitate și dorim să îi transmitem și pe această cale felicitări pentru acest gest”, a transmis IPJ Neamț.

Amintim că, în urmă cu un an, în prima sa zi de muncă, un angajat al societății care se ocupă de salubrizarea orașul Beclean din Bistrița-Năsăud a găsit o sacoşă cu bani şi documente. Omul s-a dus direct la Poliție cu tot ce a găsit.

În urmă cu câțiva ani, o femeie care distribuia ziare în parcarea unui centru comercial din Iaşi a găsit un portofel în care se aflau peste 19.000 de euro. Și ea a mers să îl predea Poliţiei.

Astfel de atitudini sunt nu doar un exemplu civic, ci și singura variantă legală pentru astfel de situații.

Din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite