Cal înjunghiat mortal în timpul unui furt. Care este sentinţa pentru făptaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru ucidera unui cal, judecătorii au stabilit o condamnare cu executare FOTo Adevărul.ro
Pentru ucidera unui cal, judecătorii au stabilit o condamnare cu executare FOTo Adevărul.ro

Un individ a primit o condamnare cu executarea închisorii, fiind găsit vinovat de de comiterea mai multor infracţiuni, între care şi cea de uciderea cu intenţie a animalelor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr, de 22 de ani, din comuna Dragomireşti, judeţul Neamţ. 

Individul a fost condamnat la Judecătoria Piatra Neamţ,

pentru comiterea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi furt calificat. Sentinţa privativă de libertate, care a devenit definită zilele trecute la Curtea de Apel Bacău, este de 1 an, 4 luni şi 20 de zile de închisoare. 

Joi, 26 mai, inculpatul a fost identificat şi reţinut, fiind condus de poliţişti la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei. Faptele penale au avut loc pe data de 1 ianuarie 2020, în comuna Bârgăoani. 

Tânărul a ucis un cal, care era înhămat la o căruţă, înjunghiindu-l cu un cuţit. Ulterior, a sustras şi atelajul la care rămăsese alt cal şi a plecat spre localitatea de domiciliu. 

A urmat plângerea persoanei care deţinea cabalina, cercetările de rigoare ale anchetatorilor, identificarea făptaşului, urmărirea penală şi condamnarea. Proprietarul trebuie să primească despăgubiri de 4.500 de lei.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. (...) Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. (...) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 20 de zile închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, astfel încât în final aplică pedeapsa rezultantă de 1 an, 4 luni şi 20 zile închisoare“, se arată în sentinţa decisă de judecători. 

Ultimul caz de cruzimi faţă de animale înregistrat în Neamţ a fost pe 20 mai 2022. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care apărea un tânăr ce târa un câine pe stradă din comuna Alexandru cel Bun, ulterior spânzurându-l. La fel a procedat cu alţi doi câini, pe care i-a atârnat cu capul în jos, lăsându-i să se chinuie zile în şir, până ce au decedat. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

TIR scăpat de sub control pe un drum naţional, oprit într-o casă. A fost pericol de explozie

Şoferiţele care contrazic statistica. Urcă băute la volan şi produc accidente ciudate

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite