Un stomatolog a fost şantajat şi i-a fost incendiat cabinetul. Ce trebuia să menţioneze într-o scrisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul a fost condamnat cu executare FOTO Adevărul.ro
Autorul a fost condamnat cu executare FOTO Adevărul.ro

Un medic stomatolog din judeţul Neamţ a obţinut daune materiale destul de consistente după ce a fost şantajat şi i-a fost incendiat cabinetul, autorul fiind condamnat

Cazul penal al unui bărbat acuzat de şantajarea unui medic şi incendierea cabinetului acestuia a fost soluţionat miercuri, 27 iulie 2022, la Judecătoria Piatra Neamţ. Inculpatul de 43 de ani a fost găsit vinovat de şantaj şi de distrugere prin incendiere, fiind condamnat la patru ani şi două luni de închisoare. 

„Obligă pe inculpatul Cireaşă Vasile să achite părţii civile suma de 73.067, cu titlu de daune materiale şi suma de

10.000 de lei, cu titlu de daune morale“, conform instanţei nemţene. Stomatologul ceruse mai mulţi bani, însă acţiunea civilă a fost admisă în parte de către judecători. 

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Bărbatul din Piatra Neamţ a fost pus sub acuzare după ce a incendiat cabinetul de medicină dentară al victimei, un imobil dintr-o comună de lângă Piatra Neamţ şi a provocat o pagubă estimată, la data faptei, la 50.000 de lei. Ulterior, a avut loc şantajul, când doctorului i s-a cerut suma de 8.000 de lei, iar dacă nu avea banii, trebuia să remită o scrisoare prin care să-şi ceară scuze. La ce ar fi putut folosi aceasta nu s-a aflat, dar este foarte probabil ca ea să fi fost tot ca mijloc de şantaj. În acest caz, anchetatorii s-au limitat să precizeze că „intimidarea“ nu avea legătură cu activitatea prefesională a stomatologului.

La data de 5 februarie 2021, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul suspectului, fiind descoperite mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză. Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2021, bărbatul ar fi incendiat cabinetul medical. Prejudiciul estimat era de aproximativ 50.000 de lei. 

De asemenea, în perioada 12 ianuarie - 1 februarie 2021, acesta ar fi pretins de la persoana vătămată diferite sume de bani, pentru a nu dezvălui anumite informaţii pe care le deţine despre aceasta. Solicitările au fost făcute prin mesaje telefonice. 

„Din datele anchetei nu s-a stabilit în mod concret care au fost motivele, dar se pare că nu ar avea legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate“, comunicau anchetarori nemţeni. Pe 7 februarie 2021, suspectul a  fost reţinut 24 de ore, după carea fost arestat preventiv. Ulterior, în timpul cercetărilor, instanţa a dispus controlul judiciar. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un bărbat din Neamţ a încălcat arestul la domiciliu şi riscă să ajungă în arest preventiv

Romi din Neamţ, care colectează fier vechi, s-au înjunghiat până la moarte

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite