Imaginea Primăriei Bicaz pe Facebook: o tânără senzuală, cu piercing, care îşi face selfie. Primarul dă vina pe hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta era fotografia de profil a primăriei din judeţul Neamţ FOTO Facebook
Aceasta era fotografia de profil a primăriei din judeţul Neamţ FOTO Facebook

Contul de Facebook al Primăriei Bicaz din Neamţ a fost atacat de hackeri, imaginea de profil a sediului instituţiei fiind înlocuită cu cea a unei tinere senzuale.

Contul de socializare al Primăriei Bicaz din Neamţ, cunoscutul oraş de la poalele celui mai mare baraj de pe râurile interioare ale României, a fost ţinta hackerilor - susţine administraţia locală. 

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 martie 2022, când poza de profil a contului de Facebook Primăria Bicaz, în care era arătată sediul Primăriei Bicaz, a fost înlocuită. 

În locul imaginii imobilului ce găzduieşte acum funcţionarii micuţiei aşezări din judeţul Neamţ, care pe vremuri a fost palat regal (sediul Domeniilor Coroanei României), a apărut o fotografie cu o tânără senzuală, care-şi face un selfie. Dar nu în clădirea din Bicaz, ci într-o toaletă, după cum lesne se poate observa în poza cu pricina. 

Între timp, a fost creat o pagină oficială a Primăriei Bicaz

„Din cauza unor probleme ce nu au depins de noi, fosta pagină a primăriei a fost compromisă, fiind necesară crearea unei noi pagini de socializare. Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate celor care ne urmăreau pe fosta pagină a primăriei. Facem eforturi să recuperăm pagina veche, dar şansele sunt mici deoarece userul care crease şi administra pagina a fost compromis“, transmit edilii. 

Contactat de „Adevărul“, Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz, a declarat că atacul hackerilor a compromis toată comunitatea locală şi a dat de înţeles că persoane din conducerea administraţiei ar fi fost „ţinta“. 

Deja a fost formulată o plângere penală, încercându-se aflarea identităţii piraţilor cibernetici: „Nu ne afectează atacul, dar nu ne place deloc ceea ce s-a  petrecut. Informaţiile aflate acolo sunt şi pe site-ul Primăriei Bicaz. Deja am făcut o sesizare la serviciul specializat din cadrul Poliţiei Neamţ, în încercarea de a afla cine este în spatele acestei mizerii. Înclin să cred că este vorba de persoane din Bicaz, plecate în străinătate. Sper ca ancheta să aibă rezultate“. 

După piratarea contului primăriei, în mediul virtual au apărut comentarii savuroase în legătură cu subiectul. Iată câteva dintre postări: „Mai mult ne place cealaltă pagină. Dar totuşi vrem şi numărul domnişoarei consilier“; „Chiar nu pot să cred că nu reuşiţi să recuperaţi pagina. Meritaţi, m-aţi foarte înveselit azi!“.

Altele sună astfel: „Primăria Bicaz - pagina oficială, nu vă supăraţi, dar sunt nişte mici neconcordanţe... Pagina anterioară e doar un profil de utilizator Facebook... iar a doua e că nu ştim cine e duduia din poza de profil de acolo. Puteţi afla? Nu de alta, dar poate ne mutăm mai mulţi în Bicaz“; „Pare o răzbunare atroce. Aşa vă trebuie dacă concediaţi fără discernământ“; „Ne plăcea cealaltă, mai mult, mai umană“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Copilul unor refugiaţi din Ucraina a fost botezat de o familie din Neamţ. Micuţul Aslan a fost îmbrăcat în culorile steagului ucrainean FOTO

Neputincioşi în faţa dezastrului. Toată agoniseala de-o viaţă, transformată în scrum

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite