Gelozie dusă la extrem. Locuinţă incendiată din răzbunare pe concubina care-şi găsise alt bărbat

0
Publicat:

Un bărbat din judeţul Neamţ are mari necazuri penale, fiind reţinut de poliţişti şi cercetat pentru distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie, după ce a acţionat necugetat din pricina geloziei.

Intervenția pompierilor a împiedicat extinderea incendiului FOTO ISU Neamț
Intervenția pompierilor a împiedicat extinderea incendiului FOTO ISU Neamț

Cadrele de la Secţia Rurală Târgu Neamţ au fost sesizate la data de 28 aprilie 2024, în jurul orelor 16.50, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, despre o situaţie mai puţiun obişnuită. Autorul reclamaţiei, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Vânători-Neamţ, a relatat poliţiştilor că şi-a incendiat locuinţa.

Cele spuse aveau să se dovedească a fi reale. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, în ziua menţionată, pe fondul unor neînţelegeri legate de relaţia concubinei sale cu un alt bărbat, nemţeanul a spart geamul uşii de acces în locuinţă, a pătruns în interior, după care, folosind o bricheta, a incendiat patul dintr-un dormitor.

Ancheta demarată în acest caz avea să scoată la iveală că împotriva incendiatorului era emis de către Judecătoria Târgu Neamţ un ordin de protecţie, fiind astfel încălcate obligaţiile impuse, cel în culpă apropiindu-se la o distanţă mai mică de 5 metri faţă de imobilul persoanei vătămate, cei doi locuind în aceeaşi curte, dar imobile separate.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie, în urma materialului probator fiind dispusă reţinerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Luni, 29 aprilie 2024, autorul faptelor urma să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detaşamentul TârguNeamţ, la sosirea acestora flăcările manifestându-se cu o mare degajare de fum într-o cameră a locuinţei cu posibilitatea de generalizare la întreg imobilul.

ISU a transmis că au ars obiecte de mobilier, materiale textile şi obiecte de uz casnic, pagubele fiind destul de consistente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite