Corneliu Vadim Tudor îşi face curăţenie în partid. L-a demis pe şeful PRM Neamţ pe motiv de vârstă înaintată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul organizaţiei judeţene PRM, Dumitru Badea (74 de ani), destituit din funcţie este iniţiatorul Comitetului pentru Reformarea şi Democratizarea partidului la care au aderat 26 de filiale. În motivarea oficială a deciziei, Corneliu Vadim Tudor nu pomeneşte decât că e vorba despre vârsta şi problemele de sănătate ale şefului filialei.

Şeful PRM Neamţ, Dumitru Badea (74 de ani), a fost destituit din funcţie de Corneliu Vadim Tudor printr-o decizie considerată abuzivă de conducerea filialei. Motivul oficial invocat de Tribun a fost imposibilitatea lui Badea de a desfăşura „o activitate eficientă datorită vârstei şi unor probleme de sănătate”, fapt ce a stârnit o reacţie virulent din partea organizaţiei judeţene.

„Biroul executiv judeţean al filialei Neamţ a Partidului România Mare îşi exprimă protestul şi indignarea faţă de noul act de despotism politic al domnului Corneliu Vadim Tudor prin care, cu încălcarea Statutului PRM şi a Legii partidelor politice, fără aprobarea organelor de partid competente, a hotărât de unul singur eliberarea din funcţia de preşedinte al filialei noastre a domnului Dumitru Badea, fondatorul ei în 1991, motivînd imposibilitatea acestuia «de a desfăsura o activitate eficientă datorită vârstei şi unor probleme de sănătate»”, se arată în comunicatul PRM Neamţ.


Liderul organizaţiei judeţene este convins că a fost demis deoarece lui Vadim îi era teamă să fie dat jos din fruntea PRM la Consiliul Naţional din 15 iunie. În plus, la iniţiativa lui Dumitru Badea a fost constituit Comitetul pentru Reformarea şi Democratizarea PRM la care au aderat jumătate din filialele din ţară, o formă de protest în interiorul partidului faţă de modul în care este condusă formaţiunea de către Vadim. 

„Noi ştim că această măsură abuzivă este rezultatul neputinţei sale de a asigura majoritatea în Biroul Permanent într-o şedinţă în care se intenţiona excluderea din partid a domnului Dumitru Badea, iniţiatorul acţiunii de reformare şi democratizare a PRM la care au aderat alte 26 de filiale judetene ale PRM, dar şi al toleranţei noastre, a tuturor, faţă de comportamentul lui C.V. Tudor pentru care respectarea normelor Statutului a fost totdeauna un simplu moft“, se mai arată în comunicatul PRM Neamţ.

În finalul comunicatului de presă al conducerii judeţene PRM, membrii din ţară sunt chemaţi să lupte împotriva decizie luate de „Tribun” şi să reformeze partidul la forul naţional din 15 iunie.

„În numele filialei Neamt a PRM chemăm toate filialele, membrii si simpatizantii nostri din ţară, indiferent de vîrstă, să condamne public noua samavolnicie, să se reorganizeze în teritoriu la toate nivelele administrative şi să se angajeze plenar în această vastă acţiune de ridicare a PRM la nivelul la care a fost şi mai mult decît atât, proces care trebuie să înceapă prin eliminarea răului din rădăcini şi promovarea legii şi ordinii în partid de sus şi până jos. Altfel, nu se mai poate! Numai un mare cataclism ne poate împiedica să ne întâlnim pe 15 iunie , la ora 11.00 la Bucureşti“.

Citeşte şi: Corneliu Vadim Tudor a dizolvat filiala PRM Bistriţa-Năsăud

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”


 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite