„Când poliţistul a rostit «Slava Ucraini», tuturor le-au dat lacrimile“. Gestul altruist relatat de Europol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţii ucrainenei, împreună cu poliţiştii din Roman FOTO Europol
Refugiaţii ucrainenei, împreună cu poliţiştii din Roman FOTO Europol

O întâmplare care a avut ca protagonişti doi poliţişti şi un grup de refugiaţi din Ucraina a fost dezvăluită pe contul de socializare al Sindicatului Europol

De la începutul conflictului armat din Ucraina, în judeţul Neamţ au ajuns mii de refugiaţi, unii aflându-se doar în tranzit, dar alţii au rămas, pentru că nu aveau unde merge. În ajutor le-au sărit diverse instituţii, organizaţii umanitare, dar şi persoane fizice, între care şi poliţişti care au cazat la locuinţele lor în special mame şi copii. Despre cum au procedat doi poliţişti, care erau în timpul serviciului, în misiune de patrulare şi ce decizie a fost luată în cazul unor ucraineni ajunşi în municipiul Roman a relatat Sindicatul Europol. 

Până la urmă este vorba de un lucru firesc, deoarece rolul celor care veghează la liniştea şi ordinea publică nu este doar acela de a da sancţiuni. 

„Municipiul Roman, judetul Neamţ, ceas de seară. Agentul de poliţie Cănărău Ioan (liderul Europol Neamţ şi vicepreşedinte la nivel naţional al structurii - n.red.) şi sergentul major Ungureanu Costel patrulau pe străzile

urbei, moment în care au observat în trafic două autoturisme cu numere de Ucraina. Le-a atras atenţia faptul că prima maşină a oprit în aşteptarea celei de-a doua, iar după ce-au plecat, în câteva sute de metri a întors“. 

Aşa începe postarea de pe contul Europol, despre întâmplarea recentă. Se mai arată că una dintre

maşini a oprit lângă o staţie de carburanţi, că în ea se aflau  femei şi mulţi copii, oamenii legii dându-şi seama că s-au rătăcit. Au urmărit-o, după care au intrat în vorbă cu şoferiţa , aflând că vor să ajungă la un hotel, unde aveau rezervare, în drumul lor spre Bulgaria. Nu au stat pe gânduri şi s-au transformat în antemergători, „coloana oficială“ pornind spre hotel. 

Acolo, cei 11 ucraineni care veneau dintr-un oraş aflat în apropierea unei zone intens bombardate s-au bucurat că au reuşit să se „regrupeze“. Altruişti, Ioan Cănărău, preşedintele Europol Neamţ, şi colegul său, Costel Ungureanu, au decis, după o consultare cu membrii organizaţiei sindicale, ca filiala nemţeană să achite contravaloarea cazării ucrainenilor la hotelul din municipiul Roman. 

„Când poliţistul a rostit cuvintele „Slava Ucraini» tuturor le-au dat lacrimile! Dumnezeu să-i păzească de toate necazurile pe refugiaţi, să le lumineze calea şi să le dea putere! Războiul nu distruge doar idei şi regimuri politice, distruge vieţi, distruge destinele unei lumi fără frontiere! Îi felicităm pe Cănărău Ioan şi pe colegii noştri din cadrul IPJ Neamţ pentru gestul nobil!“, se mai menţionează în postarea Europol. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Mănăstirea seculară tranformată de regele Carol I în puşcărie, reabilitată cu fonduri europene FOTO

Un pui de urs „căzut prizonier“, poveste cu final fericit. Cum a fost salvat din locul unde rămăsese captiv

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite