Atleta Bianca Perie, întoarsă de la Tokyo, a fost premiată de Arhiepiscopie cu cea mai înaltă distincţie acordată unui laic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Perie, alături de fica sa, Victoria şi IPS Ioachim FOTO Arhiepiscopia Romanului
Bianca Perie, alături de fica sa, Victoria şi IPS Ioachim FOTO Arhiepiscopia Romanului

O atletă, care a obţinut un loc meritoriu la Olimpiada de la Tokyo, a fost premiată de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, fiindu-i conferite două distincţii, între care una este Medalia Jubiliară 600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului, cea mai preţuită distincţie acordată unui laic de către instituţia de cult.

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, instituţie care dincolo de ceea ce înseamnă strict activitatea bisericească se implică şi în susţinerea multor activităţi cultural-ştinţifice şi sportive, a organizat, la începutul acestei săptămâni, o ceremonie mai aparte, în prim plan fiind o sportivă care s-a remarcat anul acesta la Olimpiada de la Tokyo. 

Evenimentul a avut loc la sediul Fundaţiei Melchisedec Ştefănescu (episcop, istoric, politician şi membru

titular al Academiei Române), premiată fiind Bianca Perie Ghelber, care s-a clasat pe locul al VI-lea la competiţia care s-a încheiat recent în Japonia. Atleta a reprezentat România în proba de aruncare a ciocanului. 

Chiar dacă nu a obţinut o medalie, să fii a şasea din lume este totuşi o performanţă. IPS Ioachim a conferit sportivei o Diplomă de Excelenţă, însoţită de Medalia Jubiliară 600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului, cea mai preţuită distincţie acordată unui laic de către instituţia de cult. 

„Premierea a fost făcută în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru performanţele sale, sportiva remarcându-se, în mod special, la Jocurile Olimpice de la Tokio, aceasta fiind, prin performanţele obţinute, o ambasadoare a sportului românesc, a valorilor cultural-spirituale ale României, spre dobândirea binelui personal şi slava lui Dumnezeu“, a declarat IPS Ioachim. 

La ceremonie, Bianca Perie, căsătorită Ghelber, soţul fiind poliţist, a fost însoţită de membrii familiei, iar în una din fotografii apare alături de fiica sa, Victoria, care are vârsta de 6 ani. În acest an, mama nu şi-a văzut fiica timp de câteva luni, pentru că a efectuat un cantonamentul la Izvorani, alături de componenţii lotului naţional, fiind apoi plecată în Japonia. 

Cea mai bună performanţă a carierei 

Pe pagina de Facebook, sportiva din Roman, cuprinsă de emoţie, după cum chiar ea a menţionat, pentru că a fost binecuvântată de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, consemnează:

„Am fost copleşită de emoţiile trăite cu ocazia ceremoniei organizate de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, împreună cu Fundaţia Melchisedec Ştefănescu. Aş dori să transmit mulţumiri sincere pentru o asemenea apreciere, prietenie şi credinţă, pentru dragoste şi sprijin!“ 

Clasarea obţinută în acest an la Tokyo de Bianca Perie, care a reuşit o aruncare de 74,18 metri, fiind la 15 centimetri de medalia de bronz, este mai bună dintre toate cele obţinute de atleţii români, fiind şi cea mai bună performanţă a sportivei la cele trei olimpiade la care a participat, între ele fiind Beijing 2008 şi Londra 2012. Sportiva este triplă campioană mondială de junioare, dublă campioană europeană, având nenumărate titluri naţionale. 

Bianca Perie Ghelber, care este antrenată de la fel de celebra Doina Melinte, a fost desemnată cea mai bună atletă din România în anul 2011, iar în anul următor primea titlul de Cetăţean de Onoare al

municipiului Roman. Şi Primăria Roman organizează la 11 august o ceremonie de premiere a sportivei, urmând a i se oferi suma de 10.000 de lei. Mai trebuie spus că aruncarea de 74,18 metri de la Tokyo este pentru atletă cea mai bună performanţă a carierei.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Piramida holografică, straniul fenomen din Ceahlău. Ce surpriză au avut turiştii astăzi, în zori, pe Vârful Toaca FOTO

Turnură neaşteptată în cazul înalţilor prelaţi de la Huşi acuzaţi că au violat seminarişti. Ce a decis instanţa

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite