Apelul inedit al unei angajate: „Ajutaţi un magazin cu produse româneşti să nu se închidă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioara Diaconescu invită clienţii să-i treacă pragul magazinului FOTO Facebook
Mioara Diaconescu invită clienţii să-i treacă pragul magazinului FOTO Facebook

Un magazin care comercializează produse exclusiv româneşti, o angajată fâcând un apel de suflet inedit pentru a-şi salva locul de muncă.

Angajata unui mic magazin din Piatra Neamţ a recurs la un gest inedit în încercarea de a salva un magazin şi implicit locul de muncă de la „buticul“ unde se comercializează doar produse fabricate în România, încălţăminte din piele naturală. 

Mioara Mihaela Diaconescu a postat pe Facebook, pe data de 22 mai, un apel către posibilii cumpărători, în care arată ce a determinat-o să procedeze astfel. 

La fel ca în majoritatea oraşelor din ţară, şi la Piatra Neamţ micile afaceri sunt sufocate de apariţia lanţurilor de supermarketuri sau de cunoscute firme, care au închiriat spaţii în mall-uri. Iar la această stare de fapt, se mai adaugă şi concurenţa, de multe ori neloială, a celor care vând produse „Made in China“, de o calitate îndoielnică, dar care-s totuşi căutate. 

În municipiul străjuit de culmea Pietricica, acum câţiva ani a fost chiar o mică revoltă a comercianţilor locali, ce aveau standuri prin vechile magazine comuniste şi care peste noapte s-au trezit în pragul falimentului. Începuseră să apară comercianţii asiatici, care au închiriat mari spaţii unde vindeau aceleaşi articole ca şi localnicii, dar la preţuri net inferioare. 

„Sunt angajată, de fapt gestionara. Fabrica este la Braşov, aici (la Piatra Neamţ - n.red.) este magazinul de prezentare al firmei Tino. Se pare că punctul de lucru se va închide, pentru că nu se

fac vânzări şi am făcut un apel către locuitorii oraşului, poate aşa va avea altă soartă. Chiar mi-ar părea rău, pentru că eu îl gestionez de ani de zile“, a afirmat Mioara Diaconescu. 

„Răutăcioşii să-şi vadă de treabă“ 

În mesajul postat pe reţeaua de socializate, angajata vorbeşte succint despre toate aceste aspecte, spunând că lucrează la magazinul cu pricina de 13 ani, dar acesta este în prag de a se desfiinţa. Nu acuză că lumea preferă produse de la alte firme, dar invită pe cei care îi citesc postarea să-i treacă pragul:

„Bună ziua grup! Vin la voi cu o rugăminte, dacă se poate. Sunt gestionara acestui magazin de 

încălţăminte din piele pentru copii Tino. Unii îl cunosc, poate alţii nu. Rugămintea este dacă fiecare dintre voi aţi putea veni să cumpăraţi câte o pereche de încălţări, evitaţi riscul de a se închide. Ştiu că acestă încălţăminte nu este de firmă precum Nike, Adidas, Puma, dar sunt din piele naturală şi produse la noi în România, mai exact la Braşov“.

Aduce şi un argument pentru clienţi, detaliind că produsele sunt reduse cu 30% din preţul afişat, ajungând să coste undeva între 70 şi 100 de lei, mulţumeşte celor care şi-au făcut timp să citească mesajul, încheind astfel: „Rutăcioşii să-şi vadă de treabă“. Postarea de acum câteva zile a generat aproape o sută de comentarii şi vreo două mii de distribuiri. Iată ce se spune în câteva: 

„Recomand cu drag! Achiziţionez produse româneşti deoarece doresc să sprijin economia românească!“, „Copiii mei poartă Tino de ani buni! Aveţi produse minunate!“, „Nu cred că au mai fost încălţări mai comode şi mai rezistente decât cele cumpărate de aici pentru copilul meu. Recomand! Au bocanci de foarte bună calitate de mers pe munte pentru copii şi adulţi“, Recomand! Am luat şi pentru copii şi pentru adulţi! Cel mai bun raport calitate preţ!“.

În alte postări, autorii dau şi sfaturi: „Poate v-ar ajuta şi o expunere mai atractivă în geam, spre exemplu un raft cu diferite tipuri de încălţăminte“, „Ne-ar ajuta câteva poze aleatorii la diverse produse“, „Vă susţinem şi o să vă vizităm!“ Site? Faceţi şi livrări? Şi ce mărimi aveţi“, „Încercaţi mai multă promovare pe internet şi e inevitabil ca să nu existe persoane interesate“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

„Academia Infractorilor“, jafuri de milioane de euro. De ce firme celebre, ca Rolex şi Muller, au renunţat la daune

Ucis înaintea nunţii de patronul unei pensiuni. Sentinţă şi daune acordate familiei şi logodnicei

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite