Apă în loc de carburant, la o benzinărie din Neamţ. S-a întâmplat după o spălare a rezervoarelor și pompelor. Reacția MOL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident nedorit, care le-a cauzat mari probleme unor şoferi, s-a petrecut la o benzinărie din Neamţ. Conducătorii auto şi-au alimentat rezervoarele maşinilor cu apă, în loc de combustibil.

Au fost demarate verificăti la stația de carburanți FOTO Protecția Consumatorilor
Au fost demarate verificăti la stația de carburanți FOTO Protecția Consumatorilor

UPDATE Reacția MOL România

„Este o situație punctuală excepțională, care a apărut ca urmare a unei intervenții programate de calibrare a rezervorului. Am intervenit prompt pentru remedierea situației. Suntem în contact direct cu cei care au făcut deja o sesizare către departamentul nostru de relații clienți și analizăm ce măsuri de suport și compensare sunt potrivite pentru fiecare caz în parte. Îi încurajăm pe această cale pe cei care încă nu ne-au contactat, însă care au alimentat în seara zilei de 4 octombrie în stația din Roman, să ia legătura cu noi", a transmis MOL România.

Știrea inițială

Câţiva şoferi din municipiul Roman (Neamț) au avut parte de o păţanie total nedorită în dimineaţa zilei de 5 octombrie 2023, care la primele ore ale dimineţii au oprit la o staţie de carburanţi, pentru a alimenta. În scurt timp, au constatat că autovehiculele nu mai pornesc, deoarece la pompe curgea şi apă.

„Un incident neplăcut a avut loc la staţia Mol de distribuţie carburanţi din Roman (Bulevardul Roman Muşat 21), unde mai mulți consumatori au alimentat maşinile cu apă, în loc de combustibil. Comisariatul Judeţean pentru Protectia Consumatorilor a demarat o acţiune operativă de control“, a transmis Protecţia Consumatorilor Neamţ.

Va fi evaluată amploarea situaţiei şi identificarea cauzelor care au condus la acest incident, rezultatele verificărilor urmând a fi făcute publice zilele viitoare.

Alimentarea accidentală cu apă a rezervoarelor sau cu alt tip de combustibil decât cel pentru care este proiectată cauzează mari neplăceri, curăţirea necesitând efort și mult timp.

„Am solicitat documentele şi procedurile care stau la baza activităţii de comercializare a carburanţilor, pentru a stabili circumstanţele care au cauzat acest incident şi pentru a ne asigura că măsurile corective sunt implementate corespunzător“, a declarat Vlad Ciurea, comisarul şef.

Neplăcuta situaţie ar fi apărut după o operaţiune de curăţare a rezervoarelor şi pompelor staţiei.

Într-un comunicat se mai arată că implicarea rapidă şi eficientă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamț „demonstrează angajamentul continuu al instituţiilor statului în protejarea drepturilor consumatorilor şi asigurarea unui mediu de afaceri corect şi deschis în relaţia cu clienţii, fiind supravegheată permanent piaţa“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite