Amendă dură aplicată unui şofer din Neamţ, care a fost urmărit de poliţişti. Are şi dosar penal

0
Publicat:

O amendă dură a fost aplicată unui şofer din Neamţ, care a fost urmărit de poliţişti deoarece nu a oprit la semnalul regulamentar al agenţilor. Celui în culpă i s-a întocmit şi un dosar penal.

Polițiștii l-au identificat repede pe șoferul fugar FOTO Arhiva Adevărul
Polițiștii l-au identificat repede pe șoferul fugar FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 11 mai 2023, în jurul orei 20.00, poliţiştii care desfăşurau misiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în localitatea Valea Ursului din Neamț, au încercat să tragă pe dreapta un şofer aflat la volanul unui autoturism. I-au făcut semnalul regulamentar de oprire, numai că, deoarece avea „motiv“, conducătorul auto nu s-a conformat şi a apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie, în speranţa că i se va pierde urma.

Agenţii care supravegheau traficul au pornit în urmărirea acestuia, maşina fiind descoperită pe o stradă dintr-un sat învecinat, la Chilii.

În scurt timp a fost identificat şi cel care fusese la volan, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Valea Ursului. Cum mirosea a alcool, lui i s-a cerut să fie testat cu aparatul etilotest, dar a refuzat. La fel a procedat şi la spital, unde fusese condus pentru de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă în cuantum de 4.785 lei“, a declarat inspector Ramona Ciofu, de la Poliţia Neamţ.

Tot joi, 11 mai 2023, poliţiştii nemţeni au efectuat cercetări în cazul unui incident petrecut în Roman, fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În jurul orei 12.20, un şofer a ajuns cu maşina pe trotuar, accidentând un bătrân în etate de 84 de ani. Cel de la volan efectua o manevră de mers cu spatele.

Cu o zi în urmă, în jurul orei 21.30, cadrele de la Rutieră au fost solicitate să ancheteze împrejurările în care s-a produs un accident în apropierea comunei Vânători Neamţ. Un bărbat din Iaşi, care venea de la Mănăstirea Sihăstria, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat. A fost testat, iar rezultatul a arătat că era băut. Avea o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care se dublează în sânge, aceasta fiind luată în considerare ca probă în dosar. Ieşeanul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală dinculpă şi conducerea sub influenţa alcoolului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite