Ada Milea, spectacol-concert pe scena festivalului de teatru de la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, publicul va avea parte de o serie de spectacole de calitate în cadrul Festivalului de teatru Pledez pentru Tine(ri).

Vineri, 11 noiembrie, în ziua a opta a Festivalului de teatru Pledez pentru Tine(ri) din Piatra Neamţ sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Tineretului. De la ora 17.00, în Sala Mare, actorii Teatrului Naţional „Lucian Blaga“ Cluj-Napoca vor prezenta „Insula” (durata o oră), după Gellu Naum, un spectacol - concert de Ada Milea. Din distribuţie fac parte: Cătălin Herlo (Robinson), Miron Maxim (Vineri/Un beduin), Anca Hanu (Sirena), Adrian Cucu (Piratul), Bobo Burlăcianu (Mary), Cristian Grosu (Iedu’ Coco), Irina Wintze, Adriana Băilescu, Sânziana Tarţa (Bunicile Selkirke), Silvius Iorga (Randolph Selkirke), Cristian Rigman (Mabolo, regele canibalilor/tobe), Ada Milea (chitară). Scenografia este semnată de Valentin Codoiu. Spectacolul este invitat în afara concursului. 

Tot vineri, de la ora 22.00, în Sala Mare actorii de la Teatrul Tineretului vor prezenta publicului spectacolul „Sfârşitul jocului“ (1h 30 min, +12), de Samuel Beckett. Distribuţia: Hamm: Victor Giurescu, Clov: Răzvan Bănuţ Nagg: Daniel Beşleagă, Nell: Lucreţia Mandric. Spectacolul este regizat de Szabó K. István, scenografia fiind semnată de Horaţiu Mihaiu. Şi acest spectacol este în afara concursului şi este interzis persoanelor sub 12 ani

„<Sfârşitul jocului> este o luntre în care te urci şi te laşi purtat, eliberator, de undele unui fluviu mort ce se varsă în neant. Înaintezi printre şoapte şi umbre, învăluit de poezia nimicului, contemplând stingerea lumii, în punctul în care jarul se transformă în cenuşă. Participând la combustia acestei lumi, te eliberezi de răutatea fiecărei zile“, a precizat Raluca Naclad, consultant artistic la Teatrul Tineretului. 

image

Sâmbătă, 12 noiembrie, festivalul continuă la ora 13.00 cu reprezentaţia „Spargerea“ pusă în scenă de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.  Al doilea spectacol al zilei este programat la ora 22.00, tot în Sala Mare a TT-ului unde actorii de la Teatrul Mic Bucureşti vor juca în piesa „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike“. 

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.00, în cea de-a zecea zi de festival este programată reprezentaţia actorilor de la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti „Menajera de Sticlă”, iar de la ora 22.00, tot în Sala Mare va fi concertul „Tari ca Piatra”.

Programul complet al festivalului de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ este disponibil Aici

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite