Regal teatral la Festivalul "Pledez pentru tine(ri)" de la Piatra Neamţ: 28 de spectacole pe scena Teatrului Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de teatru ajuns la a 28-a ediţie debutează vineri, 4 noiembrie cu premiera Teatrului Tineretului, „Cum vă place“, de William Shakespeare.

Festivalul de teatru Pledez pentru tine(ri), ediţia a XXVIII-a, se desfăşoară în perioada 4-17 noiembrie la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ unde vor fi prezentate spectacole realizate cu şi de către tineri artişti din ţară.

„Continuăm frumoasa tradiţie a festivalului, de a realiza o radiografie a fenomenului teatral contemporan, aducând în atenţia publicului spectacole de marcă ale peisajului naţional, realizate cu şi de către tineri artişti. PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival conceput sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru, cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât şi de stat“, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei teatrale din Piatra Neamţ.

Pe parcursul celor două săptămâni, pe scena TT-ului pietrean vor fi prezentate 28 de spectacole, din care 18 au fost selectate să participle în concursul jurizat de criticul Maria Zărnescu. Alte 6 spectacole au fost invitate în afara concursului, iar 4 spectacole sunt susţinute de actorii de la Teatrul Tineretului. 

În cadrul festivalului, publicul va avea ocazia să participe şi la două lansări de carte. 

„Piatra Neamţ va deveni cadrul propice al întâlnirilor culturale: cu teatrul, muzica, dansul, cartea“, se mai arată în comunicatul de presă al TT-ului. 

Ca un omagiu adus împlinirii a 400 de ani de la trecerea în veşnicie a celui mai jucat dramaturg din toate timpurile, festivalul va debuta vineri, 4 noiembrie, la ora 19.00, cu premiera Teatrului Tineretului, „Cum vă place“, de William Shakespeare, în regia lui Vlad Cristache. 

Programul festivalului de la Teatrul Tineretului este disponibil Aici

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite