Viitori poliţişti de frontieră au jurat credinţă patriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au depus jurământul
Elevii au depus jurământul

După ce în vară au fost admişi la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” din Oradea, cei 50 de boboci au depus jurământul.

"Cea de-a douăzeci şi treia serie de elevi ai Şcolii au depus jurământul militar într-un cadru festiv. Este o zi importantă pentru noi, personalul permanent al Şcolii, cât şi pentru aceşti tineri care trăiesc cu vizibilă emoţie înălţătorul moment al depunerii jurământului militar faţă de ţară", a spus comisar de poliţie Eugen Micheş, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ.


Elevii vor urma cursurile timp de doi ani, fiind pregătiţi în acest răstimp pentru a deveni agenţi ai Poliţiei de Frontieră la viitoarele frontiere Schengen ale României.


"Pentru a-şi forma competenţele de care se vor folosi în meseria lor, elevii noştri au alături un corp de cadre didactice competente şi dispun de o bază material-didactică completă, în continuă modernizare. Au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică, iar spaţiile de cazare şi de hrănire sunt comparabile cu spaţiile altor şcoli de profil din UE", a adăugat Eugen Micheş.


Pe lângă oficialităţile bihorene, la festivitate a participat şi o delegaţie a Şcolii Medii de ordine publică din Szged, condusă de locotenentul-colonel Voros Tibor, director adjunct al instituţiei.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite