Un copil de 13 ani a făcut atac de cord în sala de clasă. Băiatul a ajuns în stare gravă, la spital

0
Publicat:

Un copil de 13 ani, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Avram Iancu din Oradea a ajuns la spital după ce a făcut un atac de cord în sala de clasă, băiatul fiind dus la Spitalul Județean din Oradea, unde se află internat în stare gravă, dar stabilă.

paramedicii smurd intervin la accidentul de pe dn19e foto generic isu crisana jpg

Incidentul grav s-a produs, joi dimineaţa, în jurul orei 10, imediat după începerea orei de ştiinţe sociale,când copilului i s-a făcut brusc rău și s-a prăbușit, devenind inconștient, fără să fi făcut vreo activitate fizică solicitantă.

Profesorul a sunat imediat la 112, iar într-un interval de 3-5 minute, la şcoală a ajuns un echipaj SMURD. Între timp, în sala de clasă a ajuns şi medicul şcolii, care a evacuat încăperea, iar echipajul de urgență SMURD a început manevrele de resuscitare a copilului, care a fost intubat şi transportat la Spitalul Județean din Oradea.

Medicul școlii este o persoană cu experiență, dar nu avea ce să facă mai mult, pentru că nu a avut timpul necesar, echipajul SMURD a ajuns repede. Când am ajuns eu în sala de clasă, din cancelarie, copilul era deja resuscitat”, a explicat, pentru publicaţia Bihoreanul directorul şcolii, Călin Serac, în contextul în care un cititor a reclamat ziarului că doctorul unității de învățământ n-ar fi demarat imediat procedura de resuscitare. „Nici timp să intervină nu a avut, pentru că salvatorii au ajuns repede”, a declarat Serac.

Cert este că elevul a fost dus de urgență la Spitalul Județean din Oradea, unde vineri se afla în stare gravă, dar stabilă, internat la secţia ATI din unitate. 

După incident, conducerea şcolii a aflat că băiatul are o afecţiune cardiacă, pentru care a şi luat tratament medicamentos, informaţie pe care părinţii nu au comunicat-o dirigintelui ori medicului şcolii, informaţie confirmată şi de inspectorul școlar general Horea Abrudan. „În şcoală nu se știa că suferă de probleme cardiace, familia nu a informat”, spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite