Patrule mixte de poliţişti români şi maghiari, în zone turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrule mixe la granita cu Ungaria
Patrule mixe la granita cu Ungaria

Poliţiştii maghiari vin să supravegheze zonele montane din vestul ţării, în timp ce poliţiştii români vor supraveghea zonele turistice din cadrul Euroregiunii Bihor - Hajdu-Bihar, Hajdúszoboszló.

Patrule mixte formate din poliţişti bihoreni şi poliţişti ungari se află la dispoziţia turiştilor în zona montană Plaotul Padiş - Glăvoi, respectiv în staţiunea Hajdúszoboszló, în perioada 24 iulie -21 august.

"Între cele două judeţe vecine peste graniţă s-a încheiat un parteneriat la sfârşitul anului 2002, constituindu-se euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar, intens folosită mai ales pentru accesarea de fonduri, dar nu numai. Este deja o tradiţie ca poliţiile din cele judeţe să efectueze patrulări în comun, respectiv poliţiştii români se deplasează în Ungaria în staţiunea Hajdúszoboszló, iar poliţişti ungari patrulează în regiunea muntoasă a judeţului Bihor, în zona Boga-Padiş", a declarat comisarul şef de poliţie Alin Haniş, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
Patrulele comune româno - ungare vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană a Parcului Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii ungari.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii ungari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló - Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Hajdu-Bihar, Ungaria, formează câte două patrule mixte româno - ungare, un poliţist român şi unul ungar, care vor activa, în două serii, în zona Padiş, cea mai căutată de turiştii unguri.

În acelaşi timp, alţi patru agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu-Bihar, Ungaria pentru a forma acelaşi tip de patrule.

Patrulele mixte au la bază Protocolul de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune, încheiat pe durată nedeterminată, recunoscut la nivel naţional, având la bază excelentele relaţii instituţionale, schimburi de practici şi acţiuni comune, în perspectiva unei bune cooperări în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere.

Este al unsprezecelea an în care se activează cu patrule mixte, misiunea fiind, în opinia şefului IPJ Bihor, o acţiune de succes, justificată, menită să prevină victimizarea turiştilor români şi ungari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate.
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite