Oradea de poveste. Târgul de Crăciun, cel mai frumos şi cel mai scump din ultimii ani VIDEO

0
Publicat:

Zeci de mii de beculeţe luminează centrul municipiului Oradea, unde s-a dat startul la noua ediţie a Târgului de Crăciun, organizat pe ambele părţi ale Crişului Repede, atât în Piaţa Unirii, cât şi în Piaţa Ferdinand.

Târgul de Crăciun din Oradea rămâne deschis până pe 26 decembrie. Foto: Targul de Craciun Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea rămâne deschis până pe 26 decembrie. Foto: Targul de Crăciun Oradea

Întregul centru, inclusiv copacii şi clădirile, e împânzit de ghirlande sau perdele de lumini, iar palatele, cum ar fi Palatul Vulturul Negru, Primăria Oradea și Casa Deutsch K. Ignác, sunt decorate cu funde roșii, brazi, ghirlande și urși polari.

Târgul de Crăciun din Oradea rămâne deschis până pe 26 decembrie. Foto: Targul de Crăciun Oradea
Târgul de Crăciun din Oradea rămâne deschis până pe 26 decembrie. Foto: Targul de Crăciun Oradea

Deşi au preţuri piperate la produse, food truck-urile şi căsuţele din târg au muşterii la langoşi (15 lei), kürtőskalács (25 lei), big-burger (40 lei), gogoşi (15 lei /porţie mică) pleşcăviţa (35 lei) și alte mâncăruri, precum și la standurile cu ceai (10 lei/pahar), vin fiert (12 lei/pahar).

Sunt cozi şi la roata panoramică. Pentru copiii cu vârste de până la 10 ani, prețul este de 15 lei, iar pentru celelalte persoane prețul este de 25 de lei.

Oradea s-a îmbrăcat în lumini Foto credit: Târgul de Crăciun Oradea
Oradea s-a îmbrăcat în lumini Foto credit: Târgul de Crăciun Oradea

În Piața Ferdinand, în fața Teatrului de Stat Oradea se află mult-așteptatul patinoar care, pentru prima oară, este unul ecologic: nu consumă nici curent, nici apă, fiind construit pe baza unor plăci speciale de teflon. Preţul este, însă, pe măsură: 50 lei pentru 50 de minute, iar pentru cei care vin cu patine de acasă, 40 lei.

În târg a fost amenajată şi căsuța lui Moș Crăciun, unde Moşul îi aşteaptă pe cei mici cu scrisori. Moș Crăciun va vizita târgul în fiecare weekend și în 5 decembrie, între orele 19.00 și 21.00.

În intervalul orar 16:00 – 22:00, în oraş circulă Tramvaiul de Epocă care pe perioada Târgului de Crăciun devine tramvaiul lui Moș Crăciun. Biletele de călătorie se pot achiziţiona la urcarea în tramvai.

Târgul de Crăciun din Oradea rămâne deschis până la 26 decembrie 2023 și programează mai multe concerte de colinde. În acest final de săptămână au urcat pe scena din Piața Unirii Nicola (1 decembrie 2023, ora 20), Alexandra Ungureanu (2 decembrie 2023, ora 20), iar duminică seara (3 decembrie 2023), tot de la ora 20, va concerta Ansamblul Folcloric Bihorul, care va prezenta datini de Crăciun.

În afară de centrul Oradei, sunt decorate de sărbătoare și mai multe poduri din oraș și piațetele de cartier. În următoarele zile vor fi montate decorațiuni și la intrările în oraș.

Evenimentul este organizat de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

Mai multe despre surprizele pe care le pregătesc organizatorii, puteţi afla pe site: https://targuldecraciunoradea.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/targuldecraciunoradea/  

Instagram: https://www.instagram.com/oradeatargdecraciun/  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite