Mal de pământ, surpat peste doi muncitori la Oradea. Unul dintre ei a murit VIDEO

0
Publicat:

Un accident cumplit s-a întâmplat vineri după-amiază, 26 august, la Oradea. Doi muncitori care lucrau la fundaţia unei case au fost îngropaţi de vii când un mal de pământ s-a surpat şi s-a prăbuşit peste ei. Unul dintre muncitori a murit.

Pompierii au reuşit să-l salveze pe unul dintre muncitorii răniţi. FOTO: ISU Crişana
Pompierii au reuşit să-l salveze pe unul dintre muncitorii răniţi. FOTO: ISU Crişana

Accidentul s-a produs vineri după-amiaza, 26 august, pe o stradă din Oradea, unde muncitorii lucrau la fundaţia unei case. Oamenii au săpat un şanţ lângă zid, pentru a interveni la fundaţie, însă nu au asigurat marginile, iar malul de pământ s-a surpat, îngropându-i de vii.

La fața locului au fost trimişi 16 pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de intervenție cu modul de descarcerare, o autospecială  de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al SAJ.

„Autospeciala CBRN a fost mobilizat deoarece, în urma prăbușirii malului de pământ, un branșament de gaze s-a rupt, existând scăpări de gaze. Dispeceratul ISU BH a contactat imediat reprezentanții furnizorului de gaze, care s-au prezentat la fața locului și au remediat avaria”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, locotenent colonelul Camelia Roşca.

În zonă au ajuns, în scurt timp, şi reprezentanţii ITM Bihor, dar şi ai Poliţiei. 

Pompierii au reuşit să-l scoată la suprafaţă pe unul din muncitori, care a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea. Cel de-al doilea bărbat, acoperit aproape în întregime de pământ și bucăți de beton, nu a mai putut fi salvat.

Al doilea muncitor prins sub malul de pământ nu a putut fi salvat. FOTO: ISU Crişana
Al doilea muncitor prins sub malul de pământ nu a putut fi salvat. FOTO: ISU Crişana

„Misiunea, condusă în teren de prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Csilik Alexandru Adrian, a fost una dificilă, după cum se vede şi din înregistrarea video făcută publică de salvatori, întrucât șanțul era îngust (cca. 50 cm) - pompierii fiind nevoiți să intervină cu echipamente și unelte de mici dimensiuni - și adânc. Echipajele au acţionat pe de o parte pentru consolidarea malului, pe de alta pentru evacuarea victimei. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul SMURD declarând decesul acestuia”, a precizat reprezentanta ISU Crișana.

În prezent, la faţa locului se desfăşoară cercetări ale Poliţiei Bihor. Un echipaj complex format din poliţişti de ordine publică, criminalişti şi ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror, îi audiază pe proprietarii casei, dar şi martori, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia.

"Polițiștii bihoreni au sesizat și  reprezentanții ITM Bihor, pentru derularea propriei anchete", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite