Gest eroic al unui mecanic de tren. Şi-a riscat viaţa ca să salveze pasagerii după ce locomotiva a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Crişana
FOTO: ISU Crişana

Mecanicul unui tren de călători care circulă în Bihor şi-a pus viaţa în pericol şi a condus locomotiva cuprinsă de flăcări până într-un loc sigur, unde pompierii puteau interveni ca să stingă incendiul, bărbatul ajungând la spital cu arsuri de gradul ll la ambele picioare.

Incendiul s-a produs în satul bihorean Tămăşeu, unde locomotiva trenului cu pasageri care circulă pe ruta Oradea - Valea lui Mihai a luat foct marţi după-amiaza. Mecanicul de tren, un bărbat în vârstă de 33 ani, a sunat imediat la 112 însă nu a oprit trenul, continuându-şi traseul până când a ajuns într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor. El a oprit trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată.  

Pentru a stinge incendiul, la faţa locului au fost mobilizate echipaje de pompieri din Oradea, Săcuieni şi de la Garda de Intervenţie Sălard. Aceştia au stins incendiul, i-au acordat primul ajutor mecanicului de locomotivă şi au desprins locomotiva de restul garniturii. În cele două vagoane se aflau circa 100 de călători care, din fericire, nu au fost însă răniţi.

   Mecanicul a fost preluat de un echipaj al SMURD Bihor şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, cu arsuri de gradul ll la ambele picioare. 

Gestul eroic al unui mecanic de tren

Incendiul a fost provocat de un conductor electric defect la compartimentul motor al locomotivei, spun pompierii. FOTO ISU Crişana

"Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îi mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Camelia Roşca. 

Gestul eroic al unui mecanic de tren

Locomotiva a ars în proporţie de 70% în urma incendiului. FOTO: ISU Crişana

În urma incendiului locomotiva a ars în proporţie de 70%, au mai ars 1.500 de litri de motorină şi un stâlp de curent electric din lemn din apropiere.

Gestul eroic al unui mecanic de tren

Mecanicul de tren şi-a continuat traseul până când a ajuns într-un loc în care să poată interveni pompierii. FOTO: ISU Crişana

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui conductor electric defect la compartimentul motor al locomotivei, a mai spuspurtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Vă recomandăm şi: 

Urzeala amantelor criminale care au acţionat după un plan fără cusur: otrăvuri, asasin plătit, studii de caz

Două amante din judeţul Bihor, acuzate că au pus la cale uciderea soţului uneia dintre ele şi că au angajat un interlop ca să comită fapta, s-au documentat minuţios înainte de a alege această variantă.

Un bihorean şi-a recuperat după un an şi jumătate cei 6.000 euro „furaţi” de un bancomat

Un bărbat din Bihor care a rămas fără 6.000 euro depuşi prin intermediul unui bancomat defect care initial i-a „înghiţit”, i-a eliberat chitanţă, iar apoi i-a „aruncat” în mâinile unei alte persoane, şi-a recuperat banii după un an şi jumătate de demersuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite