FOTO Sute de orădeni au trecut pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii orădeni în vizită la pompieri
Elevii orădeni în vizită la pompieri

Porţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor şi ale tuturor subunităţilor din judeţ s-au deschis astăzi pentru toţi cei care au fost curioşi să vadă autospecialele din dotare, echipamentele şi accesoriile PSI, ambulanţele SMURD, dar şi să asiste la exerciţiile de simulare pregătite de către pompieri. Acest lucru s-a întâmplat la aniversarea a 163 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.

Ziua porţilor deschise la ISU Bihor a început la ora 09.00, când, după şedinţa festivă şi depunerea de coroane la monumental pompierilor din faţa Inspectoratului, toţi cei care au avut curiozitatea să vadă unde îşi desfăşoară activitatea cei care luptă zi de zi cu flăcările, salvează vieţi sau iau parte la diferite situaţii de urgenţă au putut să o facă fără niciun fel de reţinere.

Ziua Porţilor Deschise la ISU Ziua Porţilor Deschise Ziua Porţilor Deschise la ISU

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii

Orădenii care au ales să treacă poarta  instituţiei au avut ocazia să asiste, în diferite momente ale zilei, la exerciţiile executate de angajaţii ISU. Astfel, au văzut cum se stinge un incendiu, cum au loc salvările la înălţime sau cum acţionează echipajele de descarcerare în timpul accidentelor. Cei mai încântaţi de cele prezentate au fost copiii, care, la final, au plecat spre casă cu dorinţa ca peste câţiva ani să fie ei cei care vor lua parte la asemenea exerciţii, însă nu în calitate de vizitatori, ci în cea de pompieri. Aceştia au avut posibilitatea să se urce în autospecialele cu apă şi spumă ale ISU,în cele ale SMURD , să ţină în mână un furtun cu apă  sau să încerce căştile de protecţie ale pompierilor. „Am fost şi anul trecut la Ziua Porţilor Deschise de la Pompieri şi am aşteptat cu nerăbdare ediţia din acest an. Am urcat la înalţime, am fost la volanul unei autospeciale, iar când voi fi mare voi fi pompier", ne-a declarat Andrei, unul dintre copiii prezenţi. De la părinţi la copii, toţi au fost plăcut surprinşi de eveniment.

 Ziua Pompierilor din România, sărbătorită an de an la 13 septembrie, are rolul de a rememora un strălucit episod din istoria naţională - lupta purtată pe Dealul Spirii de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva invadatorului otoman, venit să înfrângă, prin forţa armelor, mişcarea revoluţionară de la 1848. În vremurile care au urmat, pompierii au participat activ, ca apărători ai vieţii semenilor şi bunurilor acestora, remarcându-se, prin spirit de sacrificiu şi profesionalism, şi cu ocazia altor evenimente din istoria României - operaţiunile militare din timpul Războiului de Independenţă, confruntările armate din perioada celor Două Războaie Mondiale, implicându-se, ori de câte ori a fost cazul, împotriva efectelor distrugătoare ale incendiilor, calamităţilor naturale şi altor situaţii de risc. Pompierii militari îşi continuă şi astăzi, cu acelaşi ataşament, misiunea de apărare a concetăţenilor

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite