FOTO Iubitorii muntelui se pot căţăra în centrul Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradenii isi pot petrece timpul liber escaladand
Oradenii isi pot petrece timpul liber escaladand

Iubitorii de escaladă nu mai trebuie să aştepte până la vară ca să se caţere pe munţi. Doi tineri orădeni pasionaţi de căţărat şi bouldering, sau mai bine zis, escaladă fără echipament specific, şi-au transformat pasiunea în realitate. Au deschis singura sală din Oradea unde se poate practica acest sport.

Pasionaţii de escaladă din Oradea au un motiv de bucurie. Un grup de tineri de deschis o sală de escaladă chiar în centrul oraşului. Sala are o înălţime de 4.5 metri şi tot ce trebuie să facă orădenii care îi trec pragul este să îşi pună mâinile şi picioarele la treabă şi să treacă la căţărat.

Persoanele care vin pentru prima dată la sală au parte de o introducere în acest sport. “Dacă doresc să se perfecţioneze le punem la dispoziţie şi cursuri de escaladă unde le sunt prezentate tehnici de escaladă, echipamentul necesar, dar şi măsurile de siguranţă, care sunt cele mai importante”, susţine Vlad Lascu, fondatorul Şcolii de Escaladă. Gândirea este foarte importantă în acest sport, dar şi poziţia corpului. Toate acestea le sunt predate elevilor în primă fază, abia după aceea ei putând să încerce să se caţere. Escalada este un sport dinamic care dezvoltă muşchii, dar şi psihicul. Ambele sunt extrem de importante pentru un turist atunci când porneşte la drum în zonele montane.


Specialiştii susţin că o astfel de sală este e importantă pentru cei care au de gând să-şi pună hamul şi să exploreze muntele. “Dacă vor reuşi să dobândească toate cunoştinţele necesare într-o sală de escaladă cu siguranţă atunci când vor ieşi în natură se vor descurca destul de bine”, ne-a spus Pinter Istvan, preşeintele Salvamont Salvaspeo Bihor. 


Cei care doresc să încerce escalada trebuie să ştie că au nevoie de un echipament sportiv simplu şi de espadrile, pe care le pot închiria de la sală. Preţul pentru o intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, studenţi şi pensioanari, dar se pot face şi abonamente.

Sala este situată pe strada Primăriei, nr. 23, iar orarul de funcţionare este de la 16.00 la 21.00, în timpul săptămânii, respectiv de la 12.00 la 17.00 sâmbăta şi duminica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite