Femeia care a ucis-o pe bihoreanca Ibolya Ryan a fost condamnată la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care a ucis-o pe bihoreanca Ibolya Ryan a fost condamnată la moarte. Sentinţa a fost dată de un tribunal din Emiratele Arabe Unite .

Femeia, care potrivit poliţiei ar fi fost radicalizată pe Internet, a ucis-o pe educatoarea Ibolya Ryan, din Bihor, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, înjunghiind-o într-o toaletă la un centru comercial din Abu Dhabi.

Televiziuna Al-Arabiya nu a precizat numele femeii, dar presa locală a identificat-o drept Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 30 de ani.

Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, a fost înjunghiată într-un mall din Abu Dhabi pe 1 Decembrie. A fost acasă, în Şimian, ultima dată în vara anului trecut. Era cetăţean american şi a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în EAU în septembrie 2013.

Potrivit unei înregistrări video, ea a fost ucisă de o persoană care purta robă tradiţională şi văl integral. Femeia poate fi văzută cum se plimbă liniştită în mall, după care ia un ziar şi dispare pe un hol. După o oră şi jumătate, ea reapare şi fuge către un lift. O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall. Un oficial a declarat că o "luptă" a avut loc între victimă şi atactor în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere, potrivit Mediafax.

Profesoara Ibolya Ryan era originară din România, ea a absolvit, în 1985, Liceul Pedagogic din Oradea cu o medie foarte bună: 9,73. Fosta elevă avea doar cinci absenţe în clasa a XII-a, şi acelea motivate.

Până la Revoluţie a fost învăţătoare la o şcoală din Bihor, după care a ales să-şi încerce norocul în străinătate. A plecat în Ungaria unde şi-a continuat studiile, apoi a ajuns în America. Acolo şi-a cunoscut viitorul soţ, alături de care a avut trei copiii.

Crima a fost comisă, după ce Ambasada Statelor Unite din Abu Dhabi a postat, la sfârşitul lui octombrie, un avertisment în care-i informa pe americani în legătură cu "o postare recentă anonimă pe un site jihadist care încurajează atacuri asupra profesorilor la şcoli americane şi internaţionale din Orientul Mijlociu".

Emiratele Arabe Unite, o federaţie de şapte state, este un aliat al occidentalilor, o ţară în care numărul străinilor este mai mare ca al populţiei locale şi care se prezintă drept un "paradis" într-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coaliţia condusă de Statele Unite împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi Siria.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite