Fără niciun fel de comision, orădenii îşi pot plăti amenzile, taxele şi impozitele online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care vor să profite de zilele libere pentru a efectua plata impozitelor  şi taxelor locale, dar şi a amenzilor contravenţionale, se pot folosi de sistemul de plată online, accesibil pe site-ul Primăriei Oradea. Programul cu publicul la impozite şi taxe se suspendă în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie.

Primăria municipiului Oradea a lansat la mijlocul lunii decembrie sistemul de plată online, prin card bancar, a impozitelor şi taxelor locale precum şi a amenzilor contravenţionale. „Având în vedere succesul înregistrat cu sistemul de interogare a taxelor şi impozitelor, am decis să implementăm şi sistemul de plată online", a spus Eduard Florea, şeful Direcţiei Economice din Primăria Oradea. Serviciul de plată online este accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro la secţiunea "Plăţi online". Utilizatorul sistemului trebuie să deţină un card valid, emis sub sigla VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, card care să accepte plata pe internet. Nu sunt impuse restricţii privind banca emitenta a cardului.

Pe bază de CNP 

Serviciul permite consultarea şi plata debitelor, precum şi a amenzilor contravenţionale pe baza CNP-ului pentru persoanele fizice, respectiv a CUI-ului pentru persoanele juridice. Pentru plata amenzilor este necesară introducerea corectă a seriei, numărului şi datei procesului verbal.
Înregistrarea contribuabililor pe site-ul municipalităţii şi autentificarea pe bază de parolă nu este o condiţie necesară utilizării sistemului de plăţi, însă permite respectivilor utilizatori consultarea unor date complete privind situaţia lor fiscală.

Siguranţă

Sistemul de gestiune electronică a taxelor si impozitelor locale nu stochează sub nicio formă, nicio informaţie despre datele cardului cu care se efectuează tranzacţia (datele proprietarului cardului, sumele disponibile în debit, codurile de activare sau codurile înscrise pe card). Aceste informaţii sunt procesate exclusiv în pagina certificată şi securizată, proprietate a operatorului licenţiat de ROMCARD - organism abilitat pentru verificarea datelor de card, validarea acestora, precum şi pentru validarea tranzacţiei financiare şi derularea finală a tranzacţiei electronice în România. Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, şi oferă date despre debitele restante şi majorările de întârziere calculate la zi, fără comision.

Program de sărbători

Primăria Oradea mai informează că, pentru realizarea operaţiunilor de închidere şi deschidere de an financiar 2009-2010, programul de lucru cu publicul, pentru operaţiunile de încasare, preluare şi operare declaraţii de impozite şi taxe locale, va fi între orele 08.30-16.30, între 28 şi 30 decembrie. Programul normal cu publicul se suspendă din data de 31 decembrie şi se reia în data de 4 ianuarie. 
 În perioada 4 - 18 ianuarie 2010, la camera 14 de la parterul Primăriei se vor încasa taxe fără debit (taxe timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, avizelor şi autorizaţiilor de orice fel şi amenzi de circulaţie plătite în 48 de ore. Contribuabilii persoane fizice, juridice, care solicită în acest interval certificate fiscale fără datorii şi nu şi-au achitat obligaţiile fiscale până la data de 30 decembrie, o pot face prin virament bancar.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite