Două vagoane-cisternă, golite de motorină în triajul unei gări din Bihor. Paguba este de peste 100.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două vagoane-cisternă în care se transporta motorină au fost găsite goale în triajul Gări Tileagd din Bihor, cunoscută ca fief al hoţilor de motorină, în condiţiile în care este tranzitată de transporturile de combustibil ale companiei Petrom.

De astă dată, paguba reclamată este de 94 de tone de combustibil în valoare de aproximativ 100.000 euro, care ar fi dispărut joi seara, o parte scurgându-se între liniile de tren şi în zona de siguranţă a căii ferate.

Purtătorul de cuvânt al oliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, susţine că incidentul a fost semnalat joi seară în jurul orei 22 la Serviciul judeţean de Poliţie Transporturi Bihor. 

"Poliţiştii TF au fost sesizaţi că persoane necunoscute au rupt sigiliile de la două vagoane din triajul Gării Tileagd şi au lăsat să se scurgă 94 de tone de motorină", a declarat Fărcuţa. 

Cercetările în caz s-au declanşat, deocamdată, pentru rupere de sigilii şi distrugere, poliţiştii TF alertându-i şi pe comisarii Gărzii de Mediu Bihor dar şi pe reprezentanţii ISU Crişana, aceştia din urmă intervenind cu autospeciale cu spumă pentru decontaminarea zonei.

"Noi am găsit circa 5 metri cubi de apă amestecată cu motorină pe jos şi am dispus Companiei Naţionale de Căi Ferate ecologizarea zonei. Ce s-a întâmplat cu restul vor stabili organele de anchetă penală", susţine şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite