Cum se prepară cea mai gustoasă şi simplă reţetă de bulion: ingredientele secrete care-i dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă, gospodinele sunt prinse cu prepararea conservelor pentru iarnă. Fără îndoială, bulionul sau sucul de roşii se numără printre favorite.

Indiferent de obiceiurile locului, de tehnica de preparare sau de ustensilele pe care le are la îndemână, fiecare se străduieşte să prepare un suc de roşii sau bulion cât mai gustos şi care să se păstreze cât mai bine.

Acestă reţetă tradiţională de preparare a bulionului de casă, prezentată de Maria Popa, este clasică, fără conservanţi sau adaos de zahăr, iar opţional, se poate pune puţină sare.

Ingrediente:

20 kg roşii
200 g sare
ulei

Mod de preparare:

“Roşiile se spală şi se taie bucăţi după care se dau prin maşina de tocat cu separator, după care se pune la fiert piureul obţinut. Compoziţia se ţine pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. La final se pun 12 g de sare (aproximativ o lingură) la trei litri de bulion.

Bulionul se toarnă în borcane sau în sticle, şi se adaugă aproximativ un deget de ulei în fiecare recipient, după care se închide ermetic. 

După ce sticlele au fost umplute, într-un vas mare, o cratiţă, se toarnă apă pe jumătate, se pune de jur împrejur prosoape de bucătărie, după care se aşează borcanele sau sticlele şi se fierb aproximativ 30 de minute. După ce au fiert se lasă să se răcească la temperature camerei, ca mai apoi să fie aşezate în cămară”, ne-a explicat Maria Popa.

OradeaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite