Copiii cu sindrom Down vor fi avea, de anul viitor, centru de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea destinată centrului de zi „Iedera‟, realizat de administrația locală împreună cu Asociația Down, este apoape finalizată. Proiectul care are o valoarea de aproape două milioane de lei va putea adăposti 76 de tineri cu sindrom Dowm, într-un imobil de peste 400 de metri patrați.

Construcția a fost începută în luna mai, iar lucrările s-au desfășurat rapid, ca la sfârșitul toamnei, să fie finalizat exteriorul clădirii. „Constructorii au demarat lucrările de execuţie ce au ca obiectiv principal transformarea clădirii de pe strada Louis Pasteur într-o casă primitoare şi adecvată nevoilor copiilor ce suferă de sindromul Down. Echipa de management proiect şi antreprenorul au depus eforturi ca intrarea efectivă în iarnă să permită deschiderea fronturilor de lucru doar pe spaţiile interioare‟, se spune într-un comunicat al Biroului de Presă Oradea.

Pe parcursul lunilor reci, firma de construcții va amenaja interioarele clădirii și va instala dotările, ca în luna martie spațiul să fie predat beneficiarilor. Proiectul acesta se realizează din fonduri europene, destinate îmbunătățirii infrastructurii sociale. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite