Colecţionarul de bombe din Oradea avea în casă inclusiv un proiectil antitanc de un metru. Bărbatul a tăiat cu bomfaierul un detonator care i-a explodat în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţionarul de bombe din Oradea descoperit de poliţişti sâmbătă, 4 ianuarie, când a ajuns la spital cu răni grave după ce un proiectil i-a explodat în mână, avea printre cele peste 1.300 de bucăţi de muniţie strânse în casă şi un proiectil de un metru pentru tun antitanc.

Bărbatul, care acum este cercetat de poliţişti pentru deţinerea unor muniţii interzise, se numeşte Vlad Frijan, are 37 ani, este mecanic specializat pe depanarea pompelor de injecţie şi pasionat de colecţionarea vestigiilor din cel de-al doilea război mondial pe care le dezgroapă cu un detector de metale deţinut legal din 2016.

În ziua în care a fost descoperit, spun sursele Adevarul.ro, Frijan a încercat să taie cu un bomfaier un dispozitiv într-un atelier pe care şi l-a amenajat în uscătoria imobilului în care locuieşte împreună cu soţia şi copilul de 2 ani. "Cel mai probabil a încercat să taie un detonator", spun surse judiciare.

În urma manevrelor, obiectul a explodat, rănindu-l grav la mâna stângă şi la faţă, în special în zona ochilor, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de a-şi recăpăta vederea. „Pacientul este supus la mai multe intervenţii chirurgicale în aceste zile.

Din păcate, prognosticul este rezervat din punct de vedere oftalmologic. Şi-a pierdut vederea la un ochi, iar la celălalt se va interveni chirurgical în speranţa că se poate salva”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic judeţean Oradea, dr. Lucia Daina.

Orădeanul are leziuni grave şi la mâna stângă. Medicii au fost obligaţi să-i amputeze un deget, imediat după ce a ajuns la spital iar ulterior şi partea superioară a altor două degete. „A suferit o intervenţie chirurgicală la palmă, i s-au refăcut nervii, tendoanele şi oasele, medicii fac totul ca să recupereze cât mai mult din mână”, a mai spus Daina. 

În total, într-un atelier amenajat de bărbat, dar şi în apartamentul său, poliţiştii şi pirotehniştii ISU Crişana au găsit  1.366 de muniţii şi elemente de muniţie, dintre care 483 de bombe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite