Cercetat de poliţişti după ce a înşelat o tânără cu 820 lei, taxă pentru un premiu inexistent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădeanca spera să primească 20.000 de euro
Orădeanca spera să primească 20.000 de euro

Un bucureştean în vârstă de 20 de ani este cercetat de către poliţiştii orădeni, pentru înşelăciune. În luna ianuarie a acestui an, bucureşteanul a păcălit o orădeancă în vârstă de 23 de ani, pe care a anunţat-o că a câştigat un premiu de 20.000 de euro şi că trebuie să plătească taxe de 820 de lei, pentru a intra în posesia premiului.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea au început luni urmărirea penală faţă de un bucureştean de 20 de ani, pentru înşelăciune. „Acesta este suspectat că la 10 ianuarie, ar fi intrat în posesia sumei de 820 lei ca urmare a inducerii în eroare a unei orădence de 23 de ani, pe care a sunat-o şi a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu de 20.000 Euro, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuia să plătească 820 lei reprezentând taxe, printr-un mandat poştal on-line", a relatat Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. După achitarea sumei în cauză, reclamanta nu a intrat în posesia premiului la care suspectul făcea referire, întrucât acesta nu exista. Poliţiştii orădeni continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale.

Recomandări

Pentru a preveni înşelăciunile prin telefon sau SMS, orădenii sunt sfătuiţi să nu expedieze sume de bani prin mandate on-line, să nu de pună bani în contul unor persoane necunoscute şi să nu comunice codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute. „Fiţi suspicios atunci când prin telefon sunteţi anunţat că aţi câştigat premii în bani sau obiecte. O metodă prin care puteţi să clarificaţi situaţia este de a da dumneavoastră telefon la firma respectivă pentru a verifica veridicitatea anunţului primit. Nu furnizaţi niciodată prin telefon, unor persoane necunoscute, date personale sau alte informaţii care, în mod obişnuit, sunt confidenţiale (ex.: codul PIN de la card). Nu tastaţi pe telefon nici o combinaţie de cifre la solicitarea interlocutorului. Dacă primiţi mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, sunaţi operatorul de telefonie pentru a vă confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaţilor", sunt câteva dintre recomandările poliţiştilor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite