Cel mai bun proiect de voluntariat a fost câştiga de Habitat pentru Umanitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul Big Build, care reprezintă unul din răspunsurile Habitat for Humanity România la situaţia locuirii precare din ţara noastră, a fost desemnat şi anul acesta ca fiind ”Cel mai bun proiect de voluntariat al anului în domeniul social”, după ce anul trecut a primit aceeaşi distincţie în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Ajuns la a patra ediţie, Big Build este unul dintre cele mai premiate proiecte-eveniment din sectorul ONG, fiind recunoscut pentru amploarea sa, implicarea deosebită a voluntarilor şi pentru numărul mare de susţinători care l-au sprijinit încă de la prima ediţie din 2009.

„Big Build înseamnă mai mult decât construcţia propriu-zisă a unor case, proiectul este unic prin forţa lui. An de an, timp de câteva zile, acesta generează o interacţiune uluitoare între grupuri sociale diferite (familii sărace, grupuri vulnerabile, voluntari străini, tineri studenţi, companii, autoritaţi publice, media) şi oferă o noua stare de spirit comunităţilor în care se desfaşoară. Mai mult decât atât, evenimentul are loc in fiecare an de Ziua Mondiala a Locuirii tocmai pentru a atrage atenţia asupra nevoii unui cămin decent pentru peste 5 milioane de români. Astfel dovedim că, prin implicare şi solidaritate, vieţile unor oameni pot fi schimbate radicalîn bine. Un alt aspect este acela că  beneficiarii locuinţelor sunt responsabiliozati pentru ajutorul primit, participând, la rândul lor, cu  muncă voluntară la casele altor familii şi achitând o rata lunară modică, fară dobândă, pentru noua casă”, a afirmat Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România.

În 2012, evenimentul s-a derulat sub sloganul: “Mai multe case, două judeţe, o singură comunitate” deoarece între 1-5 octombrie, peste 500 de voluntari alături de orfani şi familii cu venituri mici au construit simultan 11 locuinţe noi şi au ajutat la finalizarea a altor trei case, în două locaţii din ţară: la Oradea în judeţul Bihor şi la Preajba în  judeţul Dolj.

„Sunt bucuroasă că sunt aici şi am răspuns cu dragă inimă invitaţiei de a fi alături de oraganizaţia Habitat for Humanity România. Sunt aici ca să-i rog pe toţi cei tineri şi în putere să vină şi să facă voluntariat. Aceste case sunt făcute pentru oameni care nu au avut locuinţe şi aşa naştem şi noi speranţă, încredere, bucurie pe chipurile unor copii care stau în condiţii îngrozitoare. Ar trebui să dezvoltăm mai mult în România ideea de voluntariat”, a declarat actriţa Natasha Raab, din postura de voluntar la Big Build în 2012.

În decursul a 4 ani, evenimentul Big Build a implicat peste 1.500 de voluntari din ţară şi din străinătate în construcţia a 46 de locuinţe pentru familii aflate în nevoie de un cămin decent. Cele 4 ediţii s-au desfăşurat în locaţii diferite, scopul fiind extinderea sprijinului oferit familiilor cu venituri reduse, grupurilor vulnerabile şi orfanilor din România.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite