Bihorean reţinut după ce şi-a spânzurat câinele primit cadou. Cum justifică oribila faptă

0
0
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor l-au trimis după gratii pe bărbatul care şi-a spânzurat câinele. FOTO: generic,clujust.ro
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor l-au trimis după gratii pe bărbatul care şi-a spânzurat câinele. FOTO: generic,clujust.ro

Un bărbat din Bihor a fost reţinut, marţi, de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, care îl acuză că şi-ar fi spânzurat câinele primit cadou, un patruped din rasa Rottweiler.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 ani din localitatea Sâniob.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni de la Protecţia Animalelor îl bănuiesc pe bărbat că, în perioada 20 - 23 aprilie, în acest an, ar fi spânzurat un câine, rasa Rottweiller, de aproximativ 6 - 7 ani, mascul, fără cip, în zona împădurită a localităţii bihorene Sâniob", se arată în informare, precizându-se că în caz a fost deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Bărbatul primise câinele cadou, de la o cunoştinţă, cu trei săptămâni înainte de a-l ucide, spun surse ale adevarul.ro, şi a încercat să-şi justifice fapta, susţinând în faţa anchetatorilor că patrupedul a devenit violent şi a încercat să muşte o persoană. 

Cercetările se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi a ajuns în atenţia publică pe 1 august, când anchetatorii au decis să facă un apel către cetăţenii care ar putea avea informaţii despre autor, punând la dispoziţia acestora numerele de telefon şi adresa de e-mail ale Poliţiei Bihor. 

Decizia a fost una inspirată, căci marţi poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor au anunţat reţinerea autorului pentru 24 de ore. Conform informării, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia sunt pedepsite cu închisoare de la doi la şapte ani.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Imagini greu de privit. Un tânăr îşi loveşte în mod repetat calul de povară. Poliţiştii îl cercetează penal VIDEO

Percheziţii la deţinători de câini de rasă din Bacău: au fost identificate modificări ale aspectului animalelor

Ţara în care dacă ai un animal de companie poţi ajunge la închisoare. Plimbarea câinilor în parc este o „crimă”

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite