Atacatorii unui „valutist“ din Beiuș au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost bătut cu bestialitate, Liviu Popa a rămas fără 33.000 de euro. La mai bine de un an de la atacul asupra „valutistului“ din Beiuş, trei dintre tâlhari au ajuns în arest. Unul este căutat şi acum de poliţişti.

Procurorii bihoreni au finalizat cercetările în dosarul schimbătorului de valută din Beiuş tâlhărit în urmă cu mai bine de un an. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Săndel Crăciun, Marian Mitică, Marinel Marin, Irinel Isac şi Gheorghe Lupu pentru tâlhărie şi complicitate la tâlhărie”, a spus Viorel Gavra, prim procurorul parchetului judeţean.

Pe 10 decembrie 2008, Liviu Popa se întorcea spre casă. În apropierea fabricii de mobilă din Beiuş, bărbatul a fost atacat şi bătut cu bestialitate. Avea asupra sa 31.000 euro şi 9.000 lei. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii şi-au plănuit fapta în cel mai mic detaliu.

Urmărit 12 ore

„Aveau informaţii că partea vătămată deţine sume mari de bani asupra sa. La începutul lui decembrie l-au urmărit, l-au monitorizat câteva zile, iar în seara de 10 decembrie şi-au dus la bun sfârşit planul”, a precizat Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Suspecţii porniseră din Bucureşti spre Beiuş, la bordul unui autoturism Audi. Irinel Isac a recunoscut în faţa anchetatorilor că a ajuns în localitatea bihoreană în data de 10 decembrie, în jurul orei 6.00 împreună cu prietenii săi.

Timp de 12 ore l-au „filat” pe valutist. În jurul orei 18.00 au decis să dea lovitura. L-au urmărit pe Liviu Popa din momentul în care a părăsit restaurantul Select, iar în apropierea fabricii de mobilă l-au bătut cu pumnii şi picioarele după care i-au smuls plasa cu bani. S-au făcut apoi nevăzuţi, însă victima a anunţat imediat poliţia. Mai mult, a oferit informaţii privind autoturismul în care s-a urcat în grabă atacatorul. Autoturismul a fost oprit în trafic, însă în maşină se aflau doar două din cele cinci persoane care au pus la cale tâlhăria. Gheorghe Lupu, cel care se presupune că ar fi pus la punct tâlhăria, s-a sustras urmării penale, existând informaţii potrivit cărora bărbatul ar fi părăsit ţara la data la care a aflat despre continuarea cercetărilor în dosar.

Antecedente penale

În februarie 2008, Lupu a fost arestat în baza unei sentinţei a Judecătoriei Moreni, însă a fost eliberat trei luni mai târziu. Potrivit anchetatorilor, Lupu, în vârstă de 35 ani, mai are de executat un rest de 42 zile din condamnarea de un an pe care a primit-o pentru acelaşi tip de infracţiune.

Trei dintre autori au înnoptat pe câmp


În maşină se aflau Marian Mitică şi Gheorghe Lupu. Isac, Marin  şi Crăciun fugiseră pe câmpul de la marginea localităţii Petrileni. Aveau asupra lor banii furaţi, un pistol marca Grizzly de calibru 9 milimetri şi un încărcător cu trei cartuşe. Pistolul şi muniţia au fost abandonate. Toţi cei cinci sunt cunoscuţi cu antecedente penale. În afară de Gheorghe Lupu, care se presupune că a fugit din ţară, ceilalţi patru au fost trimişi în judecată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite