Victorie uriaşă pentru plămânii Iaşiului. Tăierile de pădure din zona Bârnova au fost suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: telem.ro
FOTO: telem.ro

O victorie importantă în instanţă a fost obţinută de organizaţia Agent Green. Instanţa a hotărât sistarea tăierilor de arbori din zona considerată plămân al Iaşului, unul dintre cele mai poluate oraşe din România.

Tăierile de pădure din aria protejată Bârnova - Repedea (codrii Iaşilor) sunt suspendate începând de miercuri, 26 mai, a anunţat organizaţia Agent Green. 

Potrivit reprezentanţilor orgnizaţiei, recursul cu Romsilva şi Agenţia de Protecţia Mediului Iaşi a fost câştigat la Curtea de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă şi urmează judecarea pe fond.

„Nu am toate datele referitor la subiectul din pădurea Dobrovăţ, cert este că discutăm de o acţiune începută în 2019 în instanţă, adică nu suprapune în vreun fel mandatul meu de ministru. Îmi doresc de asemenea şi apreciez activitatea colegilor din ministerul Mediului, de a pune sub protecţie cât mai multe păduri din România şi aici mă refer şi la pădurile virgine, cvasivirgine sau la pădurile seculare şi cert este că acolo unde pădurea este exploatată sustenabil şi durabil ea trebuie făcută respectând prevederile amenajamentului silvic”, a declarat Costel Alexe, fostul ministru al Mediului şi actual preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. 

Anunţul a fost făcut de către organizaţia Agent Green, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook

„Din acest moment Codrii Iaşilor sunt din nou ai oamenilor, pentru recreere şi ai biodiversităţii pentru protejarea habitatelor şi speciilor, aşa cum ar fi trebuit. Drujbele şi buldozerele nu mai au voie în pădure. Victorie uriaşă de etapă pentru plămânii oraşului Iaşi”, a transmis Agent Green.

Procesul a fost deschis de către organizaţia Agent Green în toamna anului 2020, atunci când societatea civică a şi organizat mai multe proteste, împotriva defrişărilor din pădurea considerată „plămânul Iaşului”. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

De ce se tem cel mai tare statele din UE? Să căutăm răspunsul în documentele secrete ale Comisiei Europene şi ale Consiliului

Peste 2.800 de pistoale, descoperite la frontieră. Erau ascunse printre mobilă şi produse alimentare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite