UPDATE FOTO Un copil de 5 ani a fost furat la Iaşi cu tot cu maşina în care a fost lăsat de tatăl lui. Părintele va fi cercetat pentru neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul fără precedent a avut loc la Iaşi în această dimineaţă, în apropierea Gării Mari, într-o zonă intens circulată.

UPDATE, ora 14.00: Tatăl copilului va fi cercetat de poliţie pentru neglijenţă, deoarece şi-a lăsat copilul nesupravegheat. Tatăl şi fiul lui se îndreptau către o partidă de pescuit.

UPDATE, ora 11.00: Potrivit psihologilor care au participat la audiere, copilul furat este mai puţin speriat decât se aşteptau şi răspunde cu dezinvoltură întrebărilor poliţiştilor. Copilul spune că hoţul era înalt şi că avea cioc, amănunte care ajută la conturarea unui portret-robot.

Un hoţ de maşini s-a urcat la volanul unui autoturism care a fost lăsat cu cheile în contact în zona Billa-Gară, pe strada Arcu, în jurul orei 7.00. Şoferul, părinte al unui copil de 5 ani care se afla pe bancheta din spate. În aceeaşi maşină cu tatăl minorului se mai afla un bărbat. Cei doi au coborât pentru a-şi lua o ţigări şi cafea. S-au întâlnit cu un alt ieşean cu care au schimbat câteva vorbe, iar când s-au întors maşina nu mai era. "Mulţumim lui Dumnezeu că băiatul este bine. A durat foarte puţin totul. Au cumpărat trei pachete de ţigări şi urma să iasă afară să fumăm. Hoţul nu a văzut probabil copilul pentru că maşina are geamuri fumurii şi erau şi nişte bagaje în spate", a povestit martorul.

Maşina a fost găsită după aproximativ 90 de minute, iar copilul se afla pe bancheta din spate, în stare de şoc. Hoţul a abandonat maşina la doi-trei kilometri distanţă, pe strada Canta. 

image

Poliţiştii îl caută pe bărbatul care a dat lovitura şi urmează să-l acuze de furt şi lipsire de libertate. Au fost organizate filtre în tot oraşul şi la ieşirile din localitate. Copilul a fost dus la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi este audiat în prezenţa unui psiholog.

"Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că a fost sustras un autoturism care a fost lăsat neasigurat şi cu cheile în contact. În respectivul autoturism se afla şi un minor în vârstă de 5 ani. Au fost blocate toate căile de acces din municipiul Iaşi, la scurt timp autoturismul fiind depistat abandonat minorul fiind lângă acest autoturism", a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Şoferul spune că totul s-a petrecut în mai puţin de cinci secunde şi că n-a apucat să vadă faţa hoţului, ci doar cum maşina lui, o Skoda Octavia, demarează în trombă.

Citiţi şi:

Un copil de 10 ani a dispărut fără urmă la Iaşi după ce a plecat de la şcoală prin viscol

Băiat de 14 ani, dispărut. Ionuţ şi-a lăsat acasă inclusiv telefonul mobil

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite