UPDATE Băiatul care şi-a ucis mama şi bunica a evadat de la Socola ca să meargă la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa
Silviu Cătălin, alături de mama lui, Luminiţa

Silviu T., băiatul care în toamna anului trecut şi-a ucis într-o criză, mama şi bunica a evadat duminică dimineaţă de la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde era ţinut sub observaţie medicală.

Ora 12.42: Silviu T. a reuşit să evadeze de la Spitalul Socola după ce doi dintre infirmieri l-au luat din pavilionul unde era internat pentru a-i ajuta la transportarea hranei către pacienţi. „Au fost luaţi patru bolnavi pentru acest scop. Este o practică pe care noi o mai folosim. Pacienţii ajută la transportul hranei. Asistenta şefă este cea care-i alege pe cei care nu prezintă un grad ridicat de risc pentru a face acest lucru. Ei l-au luat, însă, pe băiat fără să întrebe pe nimeni. Băiatul a rămas la bucătărie pentru a lua un supliment de mâncare şi a fugit. Infirmierul care era cu el a dat alarma şi am anunţat Poliţia“, spune dr. Călin Scripcariu, managerul de la Socola.

image

De ajutor în prinderea fugarului au fost chiar colegii de pavilion ai acestuia. „Ei ne-au spus că în seara dinainte el a vorbit la telefon cu nişte preoţi pentru a participa la o slujbă. Este foarte posibil ca după slujbă acesta să fi venit înapoi de bună voie. În cazul acestui pacient, după ce am realizat expertiza psihologică, nu mai avem dreptul de a-l ţine izolat. Dacă el solicită externarea, poate pleca din spital oricând. Dacă solicită şi nu o aprobăm, ne poate da în judecată că nu respecăm drepturile omului. Exstă riscul de a fi agresaţi alţi pacienţi, personalul medical sau chiar risc de sinucidere“, a completat managerul de la Socola.

Ora 12.15: Băiatul a fost găsit de poliţişti după ce aceştia au fost alertaţi de conducerea Spitalului de Psihiatrie. „Tânărul a părăsit unitatea medicală nefiind supravegheat corespunzător de personal. El a fost găsit la scurt timp în zona Bucium, la mănăstirea Tărâţa“, a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Ora 10.36: Acesta a reuşit să-i păcălească pe cei care-l păzeau şi să fugă din incinta spitalului unde se afla internat. „Copilul a fugit în jurul orei 8 dimineaţa, dar acum a fost găsit. Chiar acum (ora 10.36 - n.r.) este adus înapoi la Spital. Vom constitui o Comisie de Disciplină pentru a vedea cine se face vinovat de fuga acestuia“, a declarat dr. Călin Scripcariu, managerul unităţii medicale.

Expertiza psihiatrică a lui Silviu. T., tânărul care a comis dublul asasinat pe 4 octombrie 2011 în locuinţa din Bucium, arată că băiatul nu avea discernământ în momentul comiterii crimelor. La sfârşitul săptămânii acesteia, el trebuia să fie transferat la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri.

Citeşte mai multe detalii despre dubla crimă care a îngrozit Iaşiul accesând linkurile de mai jos:

UPDATE Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

UPDATE Reacţiile minorului care şi-a ucis mama şi bunica îi intrigă pe specialişti. Soarta băiatului, în continuare incertă

Expertiza psihiatrică a copilului-criminal, amânată din nou. Soarta minorului care şi-a ucis mama şi bunica, decisă peste o săptămână

Declaraţie-şoc a criminalului minor din Bucium: „Sunt un monstru!“

EXCLUSIV Minorul care şi-a ucis mama şi bunica a bătut doi colegi de salon de la Spitalul Socola din Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite