Un vitezoman a omorât cu maşina doi oameni apoi a fugit de la locul accidentului. Victimele veneau de la biserică şi circulau regulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident rutier s-a petrecut sâmbătă, 4 februarie, într-o zonă intens circulată din Iaşi. În urma acestuia, soţii Doina şi Eugen Buzea, în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, şi-au pierdut viaţa pe loc. Alte două persoane aflate în autoturisme diferite au fost rănite şi transportate la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Accidentul rutier petrecut ieri în jurul orei 13.00, în zona Podu Roş din Iaşi, este cel mai grav eveniment de acest fel produs de la începutul anului.

Potrivit unor martori, autorul accidentului, Claudiu Marian Paşnicu, se afla la volanul unui autoturism Audi care a intrat în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, a depăşit pe contrasens coloana de maşini care aştepta verdele şi a intrat în autoturismul Dacia Logan care circula regulamentar. Cei care se aflau la locul accidentului au precizat în mai multe postări de pe grupul de Facebook „Radar Iaşi Oficial” că autoturismul Audi se deplasa cu viteză, acul vitezometrului blocându-se în urma tragediei la 80 de km/h.

image

Claudiu Marian Paşnicu, autorul accidentului FOTO Facebook/Claudiu Paşnicu

Cei doi pasageri care se aflau în maşina Dacia Logan au murit pe loc. Autoturismul s-a răsturnat pe o parte şi s-a făcut zob. Un vecin al soţilor Buzea a relatat pe acelaşi grup că cei doi se întorceau de la biserică şi se îndreptau spre casă atunci când au fost ucişi de şoferul inconştient. Alte două maşini din apropiere au fost avariate, şoferii lor fiind transportaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

„Patru echipaje medicale de urgenţă, unul cu medic, tip C2, şi trei echipaje cu asistent medical, tip B2, al SAJ Iaşi au intervenit sâmbătă, 4 februarie, în urma apelului la 112, de la ora 13.13 pentru un accident rutier cu victime în zona Podu Roş din Iaşi. La locul solicitării au fost găsite doua victime decedate, cu leziuni incompatibile cu viaţa. Alte două victime, un bărbat de 30 de ani policontuzionat prin accident rutier cu traumatism cranio-cerebral traumatism şi un alt bărbat de 73 ani cu traumatism de coloană cervicală, stabil hemodinamic, au fost transportaţi cu ambulanţa de la SAJ Iaşi la Spitalul de Neurochirurgie”, a arătat Nicolai Pralea, asistent medical principal, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

După producerea accidentului, Claudiu Marian Paşnicu a fugit de la locul tragediei, prezentându-se după o jumătate de oră la Poliţie, cu un avocat. În cauză, IPJ Iaşi a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului. Ieri, autorul accidentului a fost reţinut pentru 24 de

image

ore. Duminică, 5 februarie, Claudiu Marian Paşnicu a fost arestat pentru 30 zile.

Victimele, angajate în administraţia locală

Cei doi soţi care şi-au pierdut viaţa lucrau în administraţia publică, la Primăria Iaşi şi la Consiliul Judeţean Iaşi. „ De o calitate umană ireproşabilă, Doina Buzea a fost un profesionist desăvârşit al municipalităţii ieşene. În aceste clipe de adâncă tristeţe, ne rugăm pentru sufletele celor înălţaţi la Ceruri. Dumnezeu să îi odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Iaşi pe pagina de Facebook a municipalităţii.

Călin Buzea, fratele bărbatului decedat în accidentul rutier, a scris la rândul lui câteva gânduri pe pagina personală de pe reţeau socială. „Nu cred că există cuvinte pentru personajul care a curmat viaţa fratelui meu şi a cumnatei mele. Pot spune doar atât: dacă s-ar naşte de acum încă de 100 de ori tot nu ar ajunge la nivelul uman, spiritual şi intelectual al nici unuia dintre cei doi oameni minunaţi pe care i-a ucis”, a subliniat ruda soţilor Buzea.

Potrivit unor informaţii, autorul accidentului rutier activează în domeniul pariurilor sportive.

Citeşte şi:

Tragedie în centrul Iaşiului: doi soţi au murit într-un accident rutier. Şoferul a fugit, dar a venit cu avocatul la Poliţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite